Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. September '19 19:21 by Jørli Petersen

Stort batteri til by-ellert

Lidt men godt er opskriften på ny Zoe, som har fået en kraftig opdatering på de to væsentlige komponenter. Batteriet er nu på 52 kWh og motoren er øget til 136 HK.

Fra oprindeligt 22 til snart 52 kWh, er der pludselig kommet rækkevidde i den næste udgave af Renault Zoe, som fortsat er el-bilen uden egentlige konkurrenter.

Om den kommende VW ID.3 kan byde Zoe op til dans, må vi vente med at konstatere, indtil videre har VW lovet et del, men der er også ubesvarede spørgsmål omkring Zoe, hvor et af to væsentlige er, – hvornår?

Renault har ikke sat dato på ny Zoe i Danmark. Måske hænger det sammen med Norges statsstøttede appetit på el-biler, så Renault skal lige se hvordan det går højt mod nord, og så har Renault heller ikke sat pris på den kraftigere model Zoe, det nærmeste vi kommer er en melding om beskedne prisstigninger, så vi gætter på en startpris meget tæt på 250.000 kr, hvis de nuværende regler for afgifter omkring elbiler fortsætter til efter vedtagelse af den næste finanslov.

Typisk Renault kabine. Umiddelbart kan man ikke se forskel på en traditionel ny type Renault og den nyeste el-bil Zoe.

Kort om ny Zoe er der foruden det nye batteri på 52 kWh, som ikke fylder mere end det gamle, også nyt om ladetider. De nu knap 400 helt optimale kilometer på en fuld opladning kan klares med en hjemmelader i løbet af natten, Renault lover også, at man kan lade 150 km på 30 minutter på en 50 kW hurtiglader, og det er ved at være første gang, vi møder en af de vigtige oplysninger, som bliver helt afgørende for fremtidens el-biler.

De to helt vigtige spørgsmål er: Hvor mange kilometer kan jeg lade på en time? Næste spørgsmål er bilens ladekurve, den har vi ikke for Renault Zoe, men vi kan da se nærmere på de 150 km på 30 minutter, som ikke giver 300 km på en time, men alligevel kan man få en pæn ekstra portion kilometer på 30 minutter, hvis det begynder at knibe.

Alt i alt ser det fornuftigt ud for en Zoe, som først og fremmest er en bybil, selv om Renault med det nye og noget kraftigere batteri begynder at tale om bilens køreegenskaber på motorvej, ligesom man taler om hurtigere mellemaccelerationer fra 80 til 120 km/t, – hvor begge dele umiddelbart virker som noget vi ikke kan anbefale som ideelt for en Renault Zoe.

Renault føler åbenbart, at træerne vokser ekstra højt, for med 52 kWh batteri er der ingen grænser. Renault taler om køreegenskaber på motorvej og hurtige mellemaccelerationer. Begge dele er ren gift for en el-bil, hvis den også skal have rimelig rækkevidde.

Pin It on Pinterest