Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. November '20 21:00 by Jørli Petersen

Strøm til de små

Teknikken er allerede kendt, men nu er turen kommer til A3, der er klar som plug-in hybrid.

Audi har valgt samme fremgangsmåde som Toyota og Lexus gjorde, da der skulle en eller anden form for strøm til bilerne. Audi startede hvor gevinsten var størst, man høstede de lavest hængende frugter, Audi startede med de store modeller, men nu er turen kommet til de mest folkelige modeller, og A3 er en af de mest folkelige hos Audi.

Den nye A3 Plug-In hybrid er klar til salg, og leder du efter ny bil i prisklassen omkring 350.000 kr, og nu kan nøjes med den mængde plads du bliver tilbudt i A3, kan du lægge vejen forbi den lokale Audi forhandler.

Mere skærminfo, mere der kan tiltrække sig opmærksomhed under kørsel.

Hvis du forventer at blive overrasket med spændende nyt hos forhandleren, kan du til gengæld let blive skuffet. Der er intet nyt under solen. Alt er set før et eller andet sted i VW koncernen, så opskriften på ny A4 PHEV er 1,4 liters benzinmotor med 150 HK, en særdeles kendt motorisering i hele koncernen, dertil en 7-trins DSG gearkasse, mens det tilførte hybridsystem er en 109 hestes elmotor og ikke mindst 350 Nm, så den nye model A3 kommer til at yde 204 HK når det er bedst, ligesom rækkevidden for denne plug-in ligger på linje med det vi ser som det typiske for biler af denne type. For Audi A3 er tallet 66 km efter WLTP metoden, mens tallet kan vise sig at være en god del bedre i bykørsel, hvis man er rigtig heldig med at genoplade strøm under turen gennem byen.

Benzinmotoren på 150 HK er standard i VW koncernen, men med elmotor, ryger den bedst mulige effekt op på 204 HK.

Elbilens fortrin kan blandt aflæses på bilens præstationer, 0-100 km/t oplyses til 7,6 sekund, og så er der endnu et positivt islæt ved A3. Når man køber den nye PHEV følger der en hjemmelader med i købet. Audi har lavet en lille frækkert med Clever, som både sørger for ladestander, ligesom man får ubegrænset opladning rundt om i byen, for et begrænset beløb hver måned.

Her kan vi så indskyde: Clever, – og opladning i byen! Ja, hvis du kan finde en ladestander, hvor du kan bruge din Clever-brik, der fungerer som tænd og sluk for strømen på en gadestander.

350.000 kr er startprisen på en A3 plug-in, hvor hjemmelader fra Clever er med i prisen.

Pin It on Pinterest