Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. May 09:50 by Jørli Petersen

Super Alfa

Giulia GTA er trimmet og gjort helt færdig i Saubers fantastiske vindtunnel

Kan man lægge 540 heste på baghjulene, hvis der er tale om en ”almindelig” familiebil? Det er hvad Alfa Romeo gør med den nye Giulia GTA, som i denne særlige udgave bliver produceret i 500 eksemplarer i anledning af mærkets 110 års fødselsdag.

Før vi går nærmere ind i selve bilen kan vi oplyse, at bilen kommer til at koste lige under 1,1 million danske kroner. Det er sådan nogenlunde det samme som prisen på den nye Land Rover Defender, så prisen er i sig selv ikke afskrækkende, og bilen bliver leveret til sin nye ejer kort efter sommerferien, og foruden flere farver, skal man også vælge mellem en standard GTA og en GTAm, der er samme bil, men mere beregnet til banekørsel, samtidig med den er godkendt til kørsel på almindelig vej.

Alfa henter 540 HK ud af den lækre 2,9 liters V6’er, som får god hjælp fra en turbolader på hver side af motorblokken.

Basisbilen til Giulia GTA er den mere almindelige Quadrifoglio. Foruden en række ændringer og forbedringer af undervognen, er bilen også gjort mærkbart lettere ved at bygge dele som kølerhjelm, tag, drivaksel, diffuser, sæder og de forreste hjulkasser af kulfiber. Samtidig er en række mindre dele også fremstillet af lettere materialer, så bilen vejer 100 kg mindre end en standard Giulia, og så har bilen været en tur hos Sauber, hvor man har udviklet hele bilens front plus den meget synlige hækspoiler, så delene er til mere end pynt, for der skal godt med downforce til, når en Giulia fyrer samtlige 540 heste af i det åbne landskab.

Giulia GTAm er beregnet til banesport, men er også godkendt til kørsel på offentlig vej.

Alfas i forvejen lækre 2,9 V6’er med twin turbo er optimeret. Fra de tidligere 502 HK i Giulia GTA, henter man nu 187 heste ud af hver eneste liter cylindervolumen, og de eneste kontaktpunkter fra bil til den virkelige verden, er de berømte fire flader, hvor dækkene er gjort større end nogensinde.

Rullerne på GTA er 20 tommer, fra tidligere er fordækkene nu 25 millimeter bredere, mens de drivende baghjul er 50 millimeter bredere end tidligere, og så kommer der en lidt underlig forsikring fra Alfa Romeo, for selve bilens opsætning skulle være sket i samarbejde med Alfas to F1 kørere, hvor den mest erfarne er finske Kimi Raikkonen, der også er kendt som den tavse finne, hvor man dårligt nok kan aflæse nogen form for sindstilstand i det frosne finske stenansigt. Men bevares, den tidligere verdensmester ved noget om biler og handling, og hvis han har nikket ja til bilen, må den nødvendigvis være i orden.

Der er brugt masser af kulfiber i Alfa GTA for at nedbringe bilens vægt med 100 kg.

Pin It on Pinterest