Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March '16 18:56 by Jørli Petersen

Super Corvette

Corvette, som ikke kængere hedder Chevrolet, har sendt en ny topmodel på gaden. Det er Jan Magnussens nye firmadyt, og selvfølgelig er det med bunker af kulfiber og ægte V8 for fuld udlæsning.

Corvette, som ikke længere hedder Chevrolet, har sendt en ny topmodel på gaden. Det er Jan Magnussens nye firmadyt, og selvfølgelig er det med bunker af kulfiber og ægte V8 for fuld udlæsning.

Det er næsten naturligt at kalde bilen for en Chevrolet Corvette, men i dag er det en forkert betegnelse. Corvette er blevet et selvstændigt bilmærke i GM-koncernen, og selv om man fortsat har tætte bånd til Chevrolet, er det to forskellige biler, men det med at være noget særligt, gælder også for den nye top-udgave af Corvette, der har fået navnet Grand Sport.

Her taler man om de G-påvirkninger bilen kan tage gennem kurver, noget man normalt ikke forbinder med amerikanske biler, der tales om brug af komposit- og andre letvægts materialer, og vælger man som ekstraudstyr det Corvette kalder Z07 pakken, er der endnu mere kulfiber og endnu skrappere undervogn på bilen, som nu kan tage 1,2 G rundt i kurverne, og Grand Sport med Z07 har selvfølgelig kulfiberbremser og andre åbenlyse deltajer hentet direkte fra motorsport.

Heldigvis bruger Corvette ikke samme pjattede tendenser med 4-cylindrede motorer, som Ford kan finde på med Mustang. Selvfølgelig banker der en ægte 8’er i Corvette Grand Sport, LT1 motoren med tryksmøring lægger fornemme 466 HK, og gearkasserne hedder enten 7-trins manuel eller 8-trins automatic med skiftegafler bag rattet.

Hjulene på den lækre Corvette, som ligner Jan Magnussens nye firmabil, (heldige rad) er 19 tomme på forhjulene og 20 bag, og så kan Corvette Grand Sport bestilles af europæiske, og selvfølgelig danske kunder fra september i år. Bilen har europæisk debut i Geneve i disse dage, og kan i løbet af få måneder leveres i USA, så kan man ikke vente, kan man jo hente bilen hjem i en container.

Pin It on Pinterest