Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. February '18 20:09 by Jørli Petersen

Super-drømme

Maybach Coupe er indtil videre kun et designstudie, en el-drevet sportsvogn med 750 HK og induktionsladning, men nu er der nye rygter om denne luksusversion af en Mercedes. Måske er bilen på vej med anden teknik. Mercedes benægter.

Mercedes absolutte luksusmærke har ført en lidt omtumlet tilværelse, men seneste spændende udspil fra Maybach er igen begyndt at spøge i amerikanske medier. Rygterne er mange, men noget kan tyde på, at dette designstudie fra Mercedes under navnet Maybach kan være op vej til at blive noget virkeligt, og måske, måske ikke, – kan denne luksus coupe bliver det afgørende gennembrud for Maybach, hvis man kan tale om gennembrud for biler i meget begrænset produktion til en særdeles høj pris.

Ægte luksus, champagnekøler i bagagerummet. Hvordan kan man leve uden!

Men luksus er luksus, og første udspil omkring denne Maybach Coupe fandt sted på Pebble Beach i august 2017, og for at vise at Mercedes også kan være miljøvenlig, var denne meget sporty og super lækre Maybach en el-sportsvogn, med nøjagtig samme opskrift, som det kendes fra General Motors.

En bil med fire motorer, en på hvert hjul, i alt 750 HK, som ikke rimer på noget GM, det er kun løsningen med en motor per hjul, men de 750 HK kan bringe denne coupe til de første 100 km/t på fire sekunder, og så mener Mercedes eller Maybach, at rækkevidden er 500 kg. Hvis man kommer i bekneb for brændstof, kan man få 100 kilometer ud af en opladning på beskedne fem miunutter, og hvis man finder den helt rigtige parkeringsplads, som vi ikke kender lokaliteten på, kan Maybach og måske også andre kommende el-biler fra Mercedes oplades via induktion, på samme måde som man kan lade sin mobiltelefon, hvis man lander det rigtige sted, og så holder Maybach fast i en kendt Mercedes tradition, men begrænser en bils tophastighed til 250 km/t.

Bursd.com har forsøgt at få mere kød på de amerikanske rygter, og en af mulighederne kunne være Maybach Coupe i en anden version, en bil med ændret teknik, som så kunne være det store topnummer på biludstillingen i Geneve i begyndelsen af marts måned, men Mercedes siger nej. Bilen er ikke i Geneve.

Maybach er Mercedes luksus, her i åben udgave.

Den lange front dækker selvfølgelig over noget teknik, men det er ikke en klassisk V12 motor fra Mercedes. Lidt elektronisk styring og så er resten ellers et bagagerum. Som en VW Boble, bare lidt mere luksuriøst.

Rolig nu, Maybach 6 er kun seks meter lang.

Pin It on Pinterest