Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. April '18 12:28 by Jørli Petersen

Super Mini

Super Mini eller Meanie er allerede i produktion, som er stærkt begrænset Indtil videre er der kun planer om at håndbygge fem eksemplarer af det der må være den nye Mr. Swing King.

Legenden Mini har fået tilføjet endnu et kapitel, og den ægte fan vil sikkert sukke dybt når vi fortæller, at det vi kalder en super Mini, er en bil med turbomaskine og centermotor.

Bilen bygges af Emil Frey Classic, der har sit lækre museum for klassiske biler i Safenwil i Schweiz. På bagsiden af det lækre museum på banegårdspladsen midt i byen, finder man en nært tilknyttet virksomhed med navnet Roos Engenieering, her bliver der for alvor skruet op for Aston Martin Classic, og det er i den ånd man har bygget den nye superudgave af Mini, som på nær hjulstørrelsen ligner den oprindelige Mini, Mascot eller Partner til forveksling.

Super Mini bliver indtil videre kun bygget i fem eksemplarer. Produktionen er i gang, men det interessante er selvfølgelig, hvordan er bilen bygget.

Man har hentet en lang række originale dele til bilens karrosseri, så denne Meanie, der er bilens rigtige navn, ligner Mini til forveksling, men der er lavet en del om i alt det man ikke kan se, der er brugt helt andre materialer, og der er tilføjet en lang række forstærkninger, bremserne er selvfølgelig opdateret voldsomt, forhjulsophænget er nu af typen double wishbone, og motoren er flyttet ned bag i bilen, på det sted hvor der tidligere var et såkaldt bagsæde.

Vi taler pludselig om en Mini med centermotor. Motoren er en 4-cylindret 2-liters turbomotor med 220 HK og 340 Nm. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 200 km/t og de første 100 km/t nås på mindre end 4 sekunder, men de der har kørt den originale mini, vil tænke med ærefrygt på en topfart på 200 km/t i den lille pilleæske, man vil også få gåsehud ved tanken om hvad den go-cart lignende bil mon kan klare, når bjergvejene for alvor slår knuder, for med voldsomt forbedrede bremser og en helt anden type undervogn, foruden et meget forstærket karrosseri der includerer en styrtbøjle i kabinen, er grænserne med garanti flyttet mere end mærkbart.

Den nye Meanie eller Super-Mini har en egenvægt på 847 kg. En tomvægt der er noget højere end den originale Mini, som i slutningen af 90’er kom i det der var en rigtig skrap version, navnet var selvfølgelig Cooper, og motoren var den kendte 1275 kubik motor, som var tilført elektronisk indsprøjtning, heraf navnet 1,3i, og den version havde 63 HK fra den tværstillede frontmotor, som selvfølgelig trak på forhjulene.

Det gør Meanie ikke. Eneste lighedspunkt er design og at motoren ligger på tværs.

Tjek lige denne konstruktion. Den 2-liters turbomotor står på tværs lige foran bilens bagaksel, men læg også mærke til udstødningen. Den store potte er bygget ind i motorrummet, der er slet ikke plads til lyddæmperen under bilen.

Set bagfra er det kun bilens hjulstørrelse der røber, at dette ikke er en helt standard Mini, der var født med 10-tomme fælge.

220 turboheste, centermotor, baghjulstræk og en helt anden undervogn må gøre det næsten overflødigt at sætte farten ned i næste kurve.

Pin It on Pinterest