Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. March '18 10:42 by Jørli Petersen

Supra vender tilbage

Det bliver til ialt 17 lange år uden Supra, men næste år er Toyotas klassiske sportsvogn tilbage. Hybridmotor?? Slet ikke utænkeligt, men det bliver med sikkerhed noget maskineri, der lægger et stykke over 400 HK, for Toyota hiver 380 HK ud af en “bette” Yaris rally, og Supra skal byde på en del mere.

Toyota har skiftet mening – igen. Nu er det Supra-tid – igen, og det får smilet til at brede sig hos både ægte fans og kendere, for Supra er Toyota fra øverste hylde.

Første bud på den nye Supra dukkede op på biludstillingen i Geneve, hvor den bliver vist i version banesport.  Bilen er forsynet med både bur og en gigantisk diffuser, der rager så langt bagud fra bilen, at det burde være forbudt, mens den lige så iøjnefaldende hækspoiler skal tages med mere end et gran salt, for vil den endelige gadeversion af Super have hækspoiler? Forgængeren havde, – endda en meget voldsom en af slagsen, så man kan aldrig vide, selv om hækspoilere for længst ser ud til at være gået på pension.

Motormæssigt er vi stadig usikre på det endelige valg fra Toyota, men det bliver ikke en boxermotor. Indtil videre er Toyota færdig med at sætte Toyota logo på en Subaru.

Toyota vil ikke tilsmudse bilmærket med fremmed gods i en ægte Supra, som altid har været helt traditionel i sin konstruktion. Langsliggende frontmotor og baghjulstræk, det samme sker med den nye Supra, som får langt flere heste end den seneste Supra, der havde frygtindgydende 326 HK, da den blev sendt på gaden i 1993.

Næste Supra i civil udgave kommer i 2019, og så bliver det i alt 17 lange år uden en Supra hos forhandlerne.

Tjek lige den diffuser. Den rager så langt bagud, at det burde være forbudt, – men hvad med hækspoileren? Toyota folket siger, at man kan se den civile Supra, hvis man ser bort fra både hækspoiler og diffuser.

Der er indtil videre ingen planer om at indsætte ny Supra i en eller anden form for motorsport, men mon ikke bilen vil inspirere ganske mange. Svært at se en amerikansk løbsserie uden en Supra i 2019 eller 2020.

Pin It on Pinterest