Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. October '15 21:54 by Jørli Petersen

Supporto il vino rosso

P1090988Først en uforbeholden undskyldning hvis overskriften ikke er 100 procent skolerent italiensk, men meningen er god nok. Det er en anderledes men usædvanlig indgang til anmeldelse af en ny varebil, men hvorfor ikke spørger vi hurtigt, for den nye Fiat Doblo har netop fået et kraftigt face-lift, og der er en forglemmelse i bilen, som ikke forekommer i andre varebiler, og den ville med garanti ikke have manglet i Doblo, hvis emnet havde omhandlet den daglige drue, livets vand og hvad man ellers kan kalde italiensk vin..

Med lad os begynde med det lidt specielle. Dagens mest prisgunstige Doblo er som tidligere den lange udgave, fordi den korte ikke kan klare en totalvægt, der er så høj, at bilen kan sælges med lav 30 procents afgift. Og så kan man endnu engang ryste opgivende på hovedet over danske afgiftsregler, men basis Doblo er lang/lav og med 1,25 liters diesel på 90 HK, og en anden del af nyheden omkring Doblo er, at listeprisen er lidt lavere end tidligere, før den vanlige leg med rabat på varebiler.

Større udgaver

Enkelte danske flådeejere har købt en stribe Doblo med 1,6 motor og automatgear, og uanset gearkassen, er 1,6 udgaven et klart bedre valg til en Doblo. Med 105 HK og lidt flere kubik forude, er der tale om en meget mere harmonisk bil, men alt i alt er der ikke de store tekniske nyheder i Doblo, dem venter vi med, til de nye Euro 6 motorer bliver et krav, og mens mange bilmærker har fortalt hvordan de vil klare Euro 6, er der en vis spænding omkring Fiat, som er meget hemmelighedsfulde, og netop fordi det var Fiat der opfandt common-rail systemet, kan man ikke udelukke, at Fiat laver en såkaldt ”Mazda”, – hvilket vil sige, at man klarer Euro 6 normen uden at bruge diverse tilsætningsstoffer eller særligt kostbare katalysatorer.

Dimsen der mangler

Mens vi venter på de nye motorer, er det bilens design og den forbedrede kabine, der er den store nyhed, og en af nyhederne er et anderledes passagersæde, så der er plads til tre personer, ligesom sædet kan foldes og klappes, så man kan køre med ekstra lange ting som kan stikke ind i kabinen.

Doblo har også fået stærkt forbedret lydisolering. Det er lydisoleringen fra den større Scudo, der er rykket ind i Doblo Cargo, og effekten er behagelig, ligesom det forbedrede udstyr gør livet lettere og mere komfortabelt.

Men hvad så hvis man vil have en lille kop kaffe på turen? Eller en dåse cola eller en flaske vand?

Den nye og forbedrede kabine er totalt renset for kopholdere. Ikke så meget som en forkvaklet fordybning er i sigte, og vi kalder det en designfejl af de helt store.

Hvis den slags kopholdere nu havde handlet om vino rosso, en såkaldt vino-rosso-holder …. ville det aldrig være sket i en Fiat Doblo.

Folkestemningen havde vendt sig imod Fiat, og listen over kop- og flaskeholdende tilbehør havde allerede været frit tilgængeligt og nærmest gratis for de stakler, som var forsynet med en ny Doblo uden holder til typisk men herligt italiensk fludium.

 

 

Fiat Doblo L2 1,3 D kort:

Pris: 135.495 kr excl. moms

Pris: 162.582 kr. incl moms

Motor: R4 1,25 l.

HK v. o/m 90/4000P1090992

Nm v. o/m 200/1500

Kørevægt 2505

Nyttelast op til 931 kg

Varerum: 4,2 kbm.

ECE-snit: 20,8 m/l

P1090994

Kabinen i den såkaldt opdaterede Doblo Van. En kabine helt og aldeles renset for kopholdere. Det ville ALDRIG kunne forekomme, hvis det var holdere til den daglige vino – rød eller hvid, mens en af de store nyheder er et 3-personers sæde, der samtidig er et fuldt fleksibelt sæde med mulighed for transport af ekstra lange genstande.

Pin It on Pinterest