Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. February 18:05 by Jørli Petersen

Supra light

Toyota i GR trim, men det er kun de første 200, der får det design du kan se på dette billede. Den lille Supra er udstyret med 2-liters turbomotor. Priserne starter ved 800.000 kr.

Toyota har tidligere bekendt sig til sjove og underholdende biler, og en af de kommende nyheder, er en udvidelse af det nye Supra program.

Nyheden har vi kaldt Toyota Supra Light, Toyota selv kalder bilen for Toyota GR Supra, og GR henviser direkte til Toyotas afdeling for motorsport, og måske er det denne afdeling, der har haft en lille finger med i spillet, selv om det mest nok handler om bemaling og udtryk.

Supra Light kommer med 2-liters turbomotor. Ydelsen er 258 HK og 400 Nm, det hele bindes sammen af samme 8-trins ZF automatgear, som vi finder i den ”rigtige” Supra, den ægte vare med 3-liters rækkemotor, men at gå fra seks til fire cylindre har selvfølgelig betydning for bilen, selv om ydelse og de helt kolde præstationer er knap så gode som i den ægte Supra, der yder 340 HK og napper de første 100 på 4,3 sekund.

GR designet er også trængt ind i kabinen i Supra Light, der har samme 8-trins automatkasse fra ZF som den store 3-liters Supra.

Foruden motor er den helt afgørende forskel en mindre egenvægt på 100 kg, samtidig med den 4-cylindrede motor er trukket så langt tilbage i motorrummet som muligt. Det gør det let at give bilen en vægtfordeling på 50/50, så bilens handling – eller køreegenskaber i kurver og hastighed i reaktionsmønster kan være anderledes end i den første 3-liters Supra.

Sammen med nyheden om GR Supra oplyser Toyota, at der ikke er sat begrænsninger på antallet af bilen. Det betyder, at alle der ønsker sig en Supra kan købe den, men de første 200 eksemplarer af Supra Light bliver lidt specielle. De kommer i den bemaling som du ser på disse billeder, der er skruet helt op for udstyr, og noget af udstyret er nok så interessant. Det er især et automatisk differentiale system, der skal holde styr på rent tidsspilde i form af hjulspind, at der altid er maksimal traktion på det eller de hjul, som bedst kan flytte de 258 HK ned i asfalten, og så har de første 200 også en variabel undervogn som standardudstyr.

Hvis man ikke er blandt de første 200, kan disse systemer tilkøbes, men vi ved ikke noget om kommende priser, ligesom det fortsat ikke vides, om enkelte af de første 200 biler finder vej til Danmark. Det der er helt sikkert er, at Toyota lukker op for salget tidligt på foråret, og hvis vi lægger knap seks måneder til den plan, betyder det, at de første model Supra Light kan være på plads i løbet af september måned. Tids nok til lidt festlig kørsel, før bilen kan anbringes i betryggende vinteropbevaring.

Lidt har også ret, så den ægte Toyota Supra får nu en lillebror uden hybrid og andet pjat. 2-liters turbomotor og lavere egenvægt er nøgleord. Dertil noget styring af differentiale, automatisk undervogn og særlige 19-tomme hjul på de første 200 eksemplarer.

Pin It on Pinterest