Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. July '18 10:23 by Jørli Petersen

Supra med returbillet

N

Toyota Supra vender tilbage. Igen, igen. Nu venter vi så på en fortsættelse, for hvad med lidt nyheder i den mindre afdeling, noget afløser for Celica og MR-2? Indtil videre bliver ny Supra det store tilløbsstykke på næste års udstilling i Geneve.

Det er sket før, og nu sker det igen. Toyota Supra vender tilbage. I 2019 sender Toyota den særdeles velkendte sportsvogn tilbage til ventende kunder, og med Toyotas on/off politik med biler af denne type, kan den snart ikoniske Supra blive revet ned af hylderne, for hvem ved, hvornår Toyota kommer på andre tanker og siger stop.

Uanset planer der må ligge flere år ud i fremtiden, bliver den nære fremtid meget sportslig for Toyota. Første og største nyhed er uden tvivl den 1000 hestes Toyota superliga sportsvogn, der blev vist første gang på Le Mans i juni 2018.

Det umulige navn er GR Super Sport, men vi tilgiver selvfølgelig, man kan jo ikke være perfekt til alt, så hvis Toyota skal kludre med noget, er det bedst det bliver navnet, der er noget rod, men det sker ikke med den nye Supra, som allerede har historien på plads.

Det begyndte med Celica Supra, der senere blev til Supra, og nu fortsætter historien, uden at vi ved ret meget om den bil, der bliver sat i produktion næste år.

Den tidligere 3-liters rækkemotor vil næppe blive en mulighed i Toyota Super model 2019. Den kommende 1000 hestes super-duper-Toyota er udstyret med 2,4 liters motor tilsat hybrid og turbo, så vi vover den forudsigelse og gætter på, at maskineriet i ny Supra, bliver nogenlunde det samme som vi ser i Toyota model 1000 HK, dog i en betydeligt mere civil udgave. Det ligner noget med 300 HK med fuldt smæk på hybridsystemet.

Designet på den næste Supra er også ændret radikalt fra den tidligere til den kommende model Supra. I virkeligheden er den kommende Supra meget lig det designstudie, der blev udarbejdet af Toyotas designscenter i Californien, da den seneste model Super skulle sættes i produktion.

Toyota tre designcentre i Europa, Japan og Californien blev bedst om at lave en model Supra. Bursd.com havde lejlighed til at se den Supra, der blev kasseret til fordel for en Supra med gigantisk hækvinge, som var meget populært i 90’erne.

Hvis Bursd.com kunne stemme, ville model California have vunder retten til produktion, men nu ser det ud som om de oprindelige tanker fra den amerikanske vestkyst er støvet af og anerkendt. Den første og meget tidlige 0-Serie Supra, fik for første gang asfalt under hjulene på Goodwood i England i juli måned i år, så designet ligger fast. Nu handler det kun om detaljer, maling og selvfølgelig den endelige motorpakke, som med garanti kommer til at omfatte noget hybrid. Hvis vi er meget heldige, kan ny Supra også komme som plug-in hybrid, og det kan få endog meget stor indflydelse på prisen i Danm

Toýota er gået i sportsmode. Først skal vi se en Toyota sportsvogn i den absolutte superliga. Til næste år kommer så den nye Supra, men hvis vi skal være lidt vovede, er Toyota kommet nogenlunde let til den nye Supra. Designet ligner det der blev kasseret sidste gang der skulle vælges design til en Supra, og teknikken til bilen kan meget vel være hentet fra model 1000 hestes, dog i en noget mere civil variant. Noget der ligger omkring 300 HK lyder sandsynligt.

Pin It on Pinterest