Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. July '17 18:23 by Jørli Petersen

SUV-stil fra Citroen

Citroen C3 Aircross er den anden Aircross Citroen har vist i 2017. Den store C5 Aircross blev vist i Kina i april, men C3 kommer først med en Aircross i Europa, og bilen er en bil med bunkevis af stil og her-kommer-jeg attitude.

En af det sene efterårs spændende nyheder er Citroen C3 Aircross, som Citroen uden den mindste rødmen kalder for en SUV. Bilen er stil for fuld fransk skrue, Aircross kan gå hen og blive klassens nye darling, og det bliver lidt af en opgave at bestille den helt rigtige C3 Aircross, for der er 90 kombinatonsmuligheder i det ydre design, som blandt andet byder på fire forskellige farver på bilens tag, eller det der er tilbage af et normalt tag, for en af de spændende nyheder er det meget store glastag, som i modsætning til mange andre ikke er et fast glastag, men et meget stort soltag der kan åbnes.

Det meget store glastag er ikke et fast tag, men et ægte soltag der kan åbnes. Prisen er ukendt.

C3 Aircross er bygget på samme bund som den kendte C3, men Aircross er 16 cm. længere og 17 cm højere, men frihøjden under biler er kun to centimeter højere end på en standard C3, og forskellen i højde kan ene og alene skyldes de større standardhjul, som er 16- eller 17 tommer.

Den længere bil giver sammen med en mere lodret kørestilling et betydeligt større bagagerum end i en standard C3, minimum er 410 liter, men Citroen trækker også i land når de beskriver deres nye C3 Aircross, for selv om man lægger hårdt ud og kalder bilen for en SUV, forsøger man at skrue lidt ned ved først at kalde bilen for en kompakt-SUV, og hvis man går i detaljer, opdager man beskrivelser som SUV-stil, med andre ord er vi over i noget look-alike eller cross-over, og dermed er vi helt på linie med det vi kender fra de øvrige franske biler fra samme afgangsklasse, Peugeot 2008 og Renault Captur, som begge er helt åbenlyse konkurrenter til den nye Citroen, ligesom to andre nye biler af samme type kommer fra Hyundai og Kia, og så må vi ikke glemme Suzuki Ignis, som også skyder brystet frem, og kalder sig for en kompakt-SUV, – og i modsætning til de øvrige, er den lille Suzuki en mere ægte SUV, for Ignis fås med 4-hjulstræk, i modsætning til biler fra Peugeot, Renault og den nye Citroen C3 Aircross, for vi kan ikke finde noget, der bare peger i retning af en enkelt model med 4-hjulstræk.

Aircross har stort set alt i elektroniske systemer af enhver art.

Masser af attitude

Citroen C3 Aircross er en bil med attitude. En bil der vil skille sig ud på parkeringspladsen, men ikke i terræn, selv om Citroen kaster lidt røgslør ud, ved at bruge meget energi på at fortælle om bilens Grip Control og Hill Assist Decent System, systemer man normalt finder på off-road biler, men uden at have oplevet C3 Aircross i virkeligheden, er det nok ikke bilen vi vil byde ret meget mere end en velplejet skovvej med passende hård overflade.

Til gengæld ser bilens indre ud til at byde på lækkerier. Der er masser af elektronik i bilen, især hvis man køber en af de store udstyrspakker, og foruden de 90 udvendige kombinationsmuligheder, skal man også vælge mellem fem typer kabine, mens det tekniske ikke ser ud til at være det punkt, hvor C3 Aircross skiller sig ud med noget specielt eller særligt spændende.

Motorerne er det vi kender fra Peugeot 2008, C3, 208 og andre. I benzinudgaverne er det 3-benet med 82, 110 eller 130 HK med automatgearede muligheder, dieseludgaverne ser mere lovende ud med 100 eller 110 HK, som også fås med automatik, men første indtryk af efterårets store nyhed fra Citroen må være, at alt det designmæssige ser særdeles spændende ud, mens det tekniske ligner en middeltynd kop te.

16 cm længere og 17 cm. højere end en standard C3, men bunden under de to biler er den samme. Gællerne ved de bagerste sideruder er en ny variant af det man kalder operavinduer eller venetianske persienner.

Citroen bruger de store bogstaver når man kalder den nye C3 Aircross for en SUV, men vi kan ikke finde en eneste model med 4-hjulstræk, så vi er nok mere i cross-over klassen, men også i en klasse med masser af stil og lækre designdetaljer.

Pin It on Pinterest