Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. November '20 19:50 by Jørli Petersen

Suzuki på dope

Altid rart at have gode kontakter, og det gælder begge veje. Vi har tidligere haft biler fra Suzuki, der er solgt under andre navnet, men nu er det Suzuki, der har fået en model, som inderst inde er noget andet.

Man tager en Toyota RAV4, laver et par mindre kostbare ændringer ude og inde, og vupti, – du har en Suzuki Across. Den nye model Suzuki er lige så langsomt på vej til det danske marked. I løbet af de sidste uger af året, kommer der ganske få biler til almindelig salg, og Suzuki gør som alle andre netop nu, man går i venteposition, for at finde ud af, hvad der skal ske med de danske bilpriser efter nytår.

En ting er helt sikkert. Bilerne bliver dyrere. Også hvis de nuværende regler for bilafgifter fortsætter, indtil regeringen har fået flertal for nye regler.

Den nye Suzuki Across har et sindsygt lavt officielt forbrug. Bilen kører 100 km/l, og det betyder særdeles lav dansk afgift efter de nugældende regler.

Når bilerne uden videre stiger i pris, er det fordi beregning af bilafgift efter nytår alene skal foretages ud fra de nye WLTP forbrugstal. Derfor er prisen på den nye Suzuki topmodel sat til 500.000 gode danske kroner med alt inklusive, men kun til og med den 31. december 2020.

Ny Suzuki Across er som nævnt baseret på Toyota RAV4. En Toyota RAV4 PHEV.

Suzuki Across er således en plug-in hybrid, og det er Suzukis første model med andet og mere end mild-hybrid, så den nye Across er på alle måde det japanske mærkes topmodel.

Tilpasset eller småændret Suzuki kabine, men rat og pedaler er plantet af Toyota.

Teknikken er også uden synlige spor af Suzuki. Motoren er samme 2,5 liters benzin, de to elmotorer i Across er også på 177 og 54 HK, så der spares ikke på el-motorer i Suzukis nye model, som selvfølgelig har træk på alle fire, ligesom det samlede maksimale output er oppe på 306 HK.

Batteripakken i Suzuki Across hedder 18,1 kW, som giver en rækkevidde på 75 km, og selv om vi ikke har sparket dæk på den nye Suzuki, så har vi haft det første møde med Toyota RAV4, og slå bare op på Toyota RAV4, og find ud af, hvad vi kan tænkes at mene om den nye Suzuki på dope.

Årets sidste nyhed fra Suzuki, er ikke den sidste Toyota i rækken. En helt ny model mindre Suzuki er på vej, bilen får måske navnet Baleno Stationcar, for nyheden er næste gang bygget på en Toyota Corolla Stationcar hybrid.

Mens Suzuki Danmark har måtte hive i håndbremsen for at afvente de kommende danske bilafgifter, har norske kunder haft mulighed for at hygge sig med ny Across siden september.

Suzukis første plug-in hybrid har fornuftige ladetider og fornem rækkevidde.

Suzuki Across koster 550.000 norske træpenge, der omsat til gode danske nutidskroner svarer til 380.000 kr. Samtidig giver Suzuki fem års garanti på deres Across i Norge, så hvis du ikke kan vente på den danske forhandler kan fremskaffe en Across, kan du hente den i Norge, hvis det ellers bliver et fornuftigt regnestykke. Vi kan slet ikke afvise, at det kan blive billigere at hente bilen i Norge, for selv om den norske Across skal forbi danske Skat, har bilen et forbrug der lyder på 100 km/l, som igen betyder en meget lav dansk afgift. I tilgift får man som nævnt bedre garanti end Suzuki tilbyder i Danmark, garantien følger bilen, men du får også en ekstra undervognsbehandling, for alle Across der sælges i Norge, har fået en ekstra gang undervognsbehandling, før bilen ruller ud fra den norske forhandler.

2,5 liters benzinmotor og to elmotorer med garanti for rigelig elforsyning til baghjulene, så baghjulene ikke løber tør for trækkraft. Max effekt fra de tre motorer i forening er 306 HK.

Pin It on Pinterest