Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March '17 16:15 by Jørli Petersen

Suzuki-San har talt

Ny Suzuki Ignis er lidt tjettet, lidt smart og ikke mindst anderledes. Den første SUV i den lille klasse og en bil der har det noget støvede navn som det største minus, også når man kører off-road med 4-hjkulstræk.

Ny Suzuki Ignis er lidt tjekket, lidt smart og ikke mindst anderledes. Den første SUV i den lille klasse og en bil der har det noget støvede navn som det største minus, også når man kører off-road med 4-hjulstræk.

Det er kun navnet der kan overføres fra tidligere Suzuki Ignis til ny Ignis. Hvorfor navnet har overlevet den store forandring, skulle efter ganske velfunderede rygter skyldes den gamle Suzuki-San, den store almægtige +80 årige ejer, som blev forelagt en række forslag til nye modelnavne, som kreative japanske hjerner havde brugt uger og måneder til at finde frem.

Hvorfor ikke Baleno, Ignis og Swift, var svaret fra Suzuki-San, for den store mester beskæftiger sig ikke med små beslutninger. Man kan lige så godt tage tre nyheder på samme tid, og når Suzuki-San ikke mener det er tid til nye navne, heller ikke til sommerens nye Swift, bukker de høflige japanere og forlader lokalet baglæns.

Nu er det op til reklamefolk, forhandlere og importører at overbringe den gode nyhed om ny Ignis, som er en helt anden bil.

Bagagerummet er ikke imponerende, men kan forbedres en del, hvis man kører det flytbare bagsæde frem. Længderegulering er max. 16 cm.

Bagagerummet er ikke imponerende, men kan forbedres en del, hvis man kører det flytbare bagsæde frem. Længderegulering er max. 16 cm.

Væk er det støvede, kedelige, duften af Grøn Folio, hårnet, helårspermanent og hoppende bevægelser når koblingen skal slippes ved grønt lys, for den nye Ignis er verdens første SUV i sin klasse, og selv om vi hørte den påstand første gang under biludstillingen i Paris i efteråret 2017, er vi på vej til at købe den påstand.

3,7 meter lang, samme højde som Vitara og vel at mærke bygget som en rigtig SUV helt fra bunden.

Selvfølgelig kan Ignis også fås med 4-hjulstræk, men den folkelige danske model bliver med almindeligt forhjulstræk, 1,2 liters motor, og samme type vægtbesparende konstruktion som vi kender fra Baleno, der er kommet rigtigt flot fra start i Danmark.

Det høje og det anderledes

Suzuki Ignis er på trods af sit navn en bil med masser af interessant nyt. En bil der flytter lidt rundt på nogle grænser, en bil der giver opfattelse af en anderledes bil, en bil med sin egen stil, en bil der også kalder på købere fra det yngre publikum, og en bil der giver et fornuftigt første indtryk.

Høj og god kørestilling mulighed for det meste i sikkerhedsudstyr og en lys og venlig kabine.

Høj og god kørestilling og mulighed for det meste i sikkerhedsudstyr og en lys og venlig kabine.

En lidt høj kørestilling, let ind- og udstigning, et nogenlunde udsyn næsten hele vejen rundt, og en bil med god daglig funktion.

Bagsædet kan forskydes med 16 cm i længderetning, så kan man få mere plads i bagagerummet, mens det kniber lidt den anden vej, for der er ikke plads til de længste ben på bagsædet, selv om bagsædet er kørt helt tilbage.

Til gengæld er bagsædet let forhøjet, så familiens yngste kan se lidt mere fra barnesæderne, og så har ny Ignis fået de nu meget inviklede fem Euro NCAP stjerner, hvis bilen har fuld sikkerhedspakke, mens bilen uden samme pakke opnår tre stjerner.

Dagens Euro NCAP test er vanskelig at forstå, men med sikkerhedspakke i Ignis stiger prisen med 7000 kr, bilen får dermed bremseassistent der er aktiv op til 120 km/t. Den nye type vognbaneassistent er også en del af sikkerhedspakken, og vi har fået bekræftet, at den kan afbrydes, så bilen er omgængelig under alle forhold, både i by- og på land.

Motorprogrammet er let at huske, det hedder 1,2 liter med Dualjet, som er Suzukis egen udvikling med to indsprøjtningsdyser til hver cylinder, og det er samme 1,2 motor med 90 HK, der ligger i Ignis SHVS eller Mild Hybrid, som også er en Suzuki udvikling med små pudsigheder, men også et system der har vist det virker i Baleno.

Det officielle ECE-snit siger 21,7 km/l for en standard Ignis, med Mild Hybrid stiger tallet til 23,3 km/l, mens det falder til 20 kilometer rent, hvis man vælger Ignis med 4-hjulstræk, der er af permanent type med visco-kobling.

Prisen for ny og meget anderledes Ignis starter ved 127.900 kr og topper indtil videre med 170.000 kr for topmodellen med alt i udstyr og 4-hjulstræk.

Priserne på ny Ignis starter ved 128.000 kr mens dyreste version med 4-hjulstræk og topudstyrkoster 170.000 kr. Ny Ignis får dansk salgsstart første week-end i april måned.

Priserne på ny Ignis starter ved 128.000 kr mens dyreste version med 4-hjulstræk og topudstyrkoster 170.000 kr.  Ny Ignis har dansk salgsstart første week-end i april måned.

Pin It on Pinterest