Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. March '19 19:04 by Jørli Petersen

Svensk nedfald

Svensk meteorit og tysk bilkunnen når det er rigtig lækkert. BMW Night Sky er kun lavet i dette ene eksemplar, og der kommer ikke flere.

I 1906 blev en 240 kg tung meteorit ved navn Muonialusta fundet i Sverige, og nu er 600 gram fra denne omgang svensk nedfald brugt som overfladebelægning i denne BMW M850i, som meget passende har fået tilnavnet Night Sky.

Overfladen på gearvælger, start/stop knap, iDrive controller, indstigningspaneler og midterkonsol er alle belagt med materiale fra meteoritten, men før du stiller op hos BMW forhandleren, for at bestille en M850i Night Sky, er det værd at lægge mærke til, at denne BMW kun er fremstillet i dette ene eksemplar.

Den kan således ikke købes for penge, og hvad koster 600 gram svensk meteorit oven i en ret kostbar BMW, som endda skal tillægges danske bilafgifter, – nej vel.

Den særlige BMW Night Sky er bygget for at vise brug af nye materialer i biler. Det er også en bil, der skal vise nye produktionsmetoder og ny produktionsteknik, en del af bilens eksteriør er fremstillet med en 3D printer, så Night Sky er andre materialer og nye metoder lagt oven i en i forvejen lækker bil, som ikke er helt almindelig.

BMW M850i er den nye topmodel i BMW’s modelprogram, det er en bil med en ny 4,4 liters V8 med 530 HK og 750 Nm, alt det kan man få i en standard model 850, der kommer til Danmark midt på sommeren. Men en model Night Sky kommer ikke til salg, og når den avancerede BMW er færdig med sin rundtur på diverse udstillinger, vil den med stor sikkerhed ende på BMW’s eget museum.

Det er svært at afgøre, hvad der er fremstillet på en 3D printer, men i fremtiden vil det være helt almindeligt, at særlige elementer er printet til bilen.

Pin It on Pinterest