Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. October '20 20:03 by Jørli Petersen

Syv finalister

Fra venstre, BMW 4-Serie, Honda e, Renault Captur, Toyota Yaris, Peugeot 2008, Seat Leon og VW ID.3.

Runde et til Årets Bil i Coronatid eller Årets Bil i Danmark 2021, er overstået. Det oprindelige felt på 27 nyheder er skåret ned til syv, og selv om udvælgelsen var vanskelig på de sidste pladser, fik juryen en lille håndsrækning, inden den afsluttende gruppetest blev fløjtet i gang.

Ford Kuga trak sig frivilligt. Igen grund til at stille til kåring med en brandfarlig bil, mente Ford, og valgte samme løsning som en rigtig skandaleramt politiker, Ford gjorde pinen kort og forsvandt i glemslen.

Måske årets største fremskridt. Ny Captur er markant bedre end gammel Captur, og Captur PHEV har spændende ny teknik.

Nu var det den nye Puma, der skulle forsvare Fords farver, men sammen med 18 andre kandidater, måtte Puma se sig slået af disse syv, som nu kan starte den sidste og endelige dyst om den danske titel 2021.

De syv er: BMW 4-Serie, Honda e, Peugeot 2008, Renault Captur, Seat Leon, Toyota Yaris, og VW ID.3.

Som altid er det farligt at være favorit hos Bursd.com, og så havde vi endda ikke nærlæst det nye reglement til sidste linje, før vi drog afsted til kåring. I den indledende runde skulle vi ikke sætte fem, men hele syv krydser. Vi skulle således pege på det, vi mente var årets syv bedste nyheder, og så må den enkelte læser selv tage stilling til, om fire ud af syv er godt eller skidt.

Toyota Yaris. Ja, den var svær, sammen med Opel Corsa og mange andre, lider ny Yaris af 3-benede motorer, men ny Yaris er alligevel et stort skridt frem.

I det mindste blev det resultatet af årets første afstemning, og heldigvis var vi ikke alene. Da resultatet blev kendt, kunne en kollega i korrekt Corona afstand til venstre sige nøjagtigt det samme, fire ud af syv rigtige, men nærlæsning af den endelige afstemning viste også, at der var stor jævnbyrdighed i årets afstemning.

Lad os kommentere de tre af de syv vi ikke havde som favoritter. Først BMW 4-Serie. Den korte forklaring er, at selv om BMW 4-Serie er lækker og velkørende, er den meget ny, faktisk må vi ikke engang skrive, at bilen er velkørende, og manglende kendskab i en flok af meget jævnbyrdige biler betød, at vi i år gled uden om BMW.

Årets bedste ny el-bil. Sikkert. VW ID.3 er en af de absolutte favoritter til den endelige danske titel.

Honda e som nomineret til Årets Bil i Danmark havde vi slet ikke set. Helt ærligt, det må være en spøg. Den elektriske Honda må have fået lidt spøg og skæmt point som nummer syvendee og sidst, for bilen har ikke andet at byde på, end et meget anderledes design, og det helt afgørende problem for Honda e er bilens rækkevidde. Den er lysår dårligere end klassens bedste.

Bil nummer tre vi ikke havde blandt vor syv krydser, var Peugeot 2008. Årsagen er den simple, at vi skulle vælge en, – og dermed den vi mente var bedst i sin egen kategori, og her var vi ikke i tvivl. Vi mener helt enkelt, at Renault Captur er bedre, og årsagen er todelt. Dels er forbrændingsmotorerne bedre. Især den 4-cylindrede 1,3 liters benzinmotor trækker gevaldigt op. Endvidere byder Renaults første plug-in hybrid på en anderledes og spændende teknik, vi mener, Renault er nået et skridt længere frem i udvikling, så derfor var valget enkelt.

De tre Bursd.com favoritter, som ikke nåede finalen er følgende: Kia Sorento, Land Rover Defender og Opel Corsa.

Den sidste først. Vi er helt klar over, at Opel Corsa er en tysk variant af Peugeot 208, men det skal ikke komme hverken Opel eller Peugeot til skade. Vi synes Corsa har alt det der skal til, for at være en rigtig god bil, Corsa kan også købes som ren el-bil, så Corsa var vores valg i denne bilstørrelse.

Vi var ikke alene om at ønske Kia Sorento i finalen, men det var præcis ikke nok.

Land Rover Defender havde ingen egentlige konkurrenter i årets kåring. Den har næsten ingen konkurrenter i det hele taget, og vi har et rigtig godt øje til ny Defender, så det var helt oplagt at sende et kryds i retning af Land Rover, i øvrigt det første fra Bursd.com til Land Rover i det hele taget.

Endelig er vi lidt bløde i knæene over den nye Kia Sorento. En 7-personers, en bil der både er velfungerende som plug-in hybrid til bykørsel, en bil der kan køre off-road, og en bil med det der efterhånden er ved at være en sjældenhed, – en sej diesel, der kan nuppe en pæn stor trailer. Derfor var vi slet ikke i tvivl om det kryds, der blev sat uden for Kia Sorento, og netop Sorento var en af de biler, som vi på forhånd var meget sikre på, ville ende med at få et kryds.

Det samme var gældende for VW ID.3, bilen lever op til forventningerne, vi havde også Seat Leon som favorit inden vi kørte hjemmefra, og Renault Captur var som Kia Sorento næsten sikker på et kryds helt fra start.

Nu skal de syv nominerede så dyste om den danske titel. Favoritterne på Bursd.com er selvfølgelig de fire, som vi allerede har været med til at stemme i finalen.

Årets syv nominerede, nu med den måske største favorit i forgrunden. Fotos: Lars Krogsgaard.

Pin It on Pinterest