Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. July '20 20:47 by Jørli Petersen

Ta’ bussen

Torsus er en meget speciel udgave af en VW Crafter. Som bus kan den fås med maksimalt 21 sæder, men den kan også leveres som varebil.

Terrastorm fra den tjekkiske fabrik Torsus, sætter nye grænser for en mindre bus, der både kan køre terræn og samtidig byde på rimelig god komfort til passagererne, alt efter de forhold bilen kører under.

Betegnelsen ”fabrik” skal tages med et lille forbehold, for Torsus er ikke en egentlig bilfabrik. Man er nærmere en karrosserifabrik, der bygger avancerede køretøjer til specielle formål, og den kommende Terrastorm er bygget på en VW Crafter, som til lejligheden har fået lidt ekstra heste i motorrummet, tilført permanent 4-hjulstræk, øget frihøjde og ikke mindst forstærket undervognen og beskyttet de mere følsomme komponenter, der er placeret under bunden af Terrastorm.

Den står på luksus og komfort, og sæderne er bedre end det man normalt finder i en standard bus.

Torsus bygger deres køretøjer i omegnen af Prag, den nye Terrastorm kommer på markedet i efteråret 2020, og bilen er beregnet til transport af personer til vanskeligt tilgængelige arbejdspladser og ikke mindst til redningstjenester, der har lidt skrappere krav til deres køretøjer end normalt.

Bilen kan bygges til det ønskede formål, den største version kan rumme op til 21 personer, men den kan også bygges som ægte luksus transporter eller camper med plads til meget få, eller som ren varebil, hvis man har et meget specielt behov.

Torsus har ingen officiel dansk importør og der er stadig ikke oplysning om bilens pris.

Bygget til at køre, hvor andre må give op. Hele undervognen er forstærket og beskyttet.

Pin It on Pinterest