Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. April '19 09:42 by Jørli Petersen

Tak for sidst

XM3 er en nyhed for Samsung, men det er ikke en nyhed for Renault, ligesom Samsung er ikke helt ukendt med biler af denne type og i denne størrelse. Den første Renault Koleos var i virkeligheden en bil, der var udviklet af Samsung kort før Renault købte Samsungs bildivision, så denne Renault Arkana er en slags tak for sidst.

Samsung er også biler, og da den store koreanske koncern ikke gad lege med biler mere, solgte man skidtet til Renault, som nu kvitterer både for Koleos og Samsung, ved at sende noget russer-bil retur til Sydkorea.

Forklaring: En biludstilling i Seoul skal selvfølgelig vise det seneste nyt fra de lokale producenter, som foruden de vanlige bilmærker, inclusiv det nu indisk ejede SsangYong, også tæller Samsung, som havde en helt ny model til de koreanske købere.

Nyheden har fået navnet XM3, det lugter lidt af Citroen, men det er det slet ikke. Samsung XM3 er en Renault Arkana, som fik debut på biludstillingen i Moskva sidste år, og i disse måneder, er Renault Arkana på vej ud til de russiske købere.

De to biler er identiske, måske med visse ændringer på det med dieselmotorer, som ikke er noget man bruger ret meget i Sydkorea, ligesom russerne ikke har samme miljøkrav til dieselbiler, som vi har i Europa.

Den koreanske SUV type Coupe har størrelse som en Renault Megane. Kun lidt højere og med 19-tomme hjul.

Resten af bilen er imidlertid identisk. I Rusland kalder Renault bilen for en crossover, i Sydkorea kalder man bilen for en SUV Coupe, og jo længere mod øst, jo mere tager Renault munden fuld, for i Sydkorea bedyrer Renault, at man er de første til at lancere noget, der ligner en coupeudgave af noget SUV.

Renault Arkana var sidste års store nyhed på biludstillingen i Moskva. Arkana er ved at nå ud til de russiske forhandlere, og bilen bliver Renault flagskib på det russiske marked.

Den nye Renault Arkana / Samsung XM3 skal bygges på Renaults Samsungfabrik i Busan. Bilen kommer til salg i 2020, men både i Rusland og i Sydkorea kalder Renault bilen for en verdensbil, hvilket kan betyde, at Arkana/XM3 måske kommer til Europa, selvfølgelig under et andet navn.

Målt på størrelse er den koreanske nyhed en Megane i crossover – SUV version. Det svarer nogenlunde til det vi kender fra den første Samsung/Renault Koleos, som kun havde et meget kort dansk karriere.

Vi kan ikke nærme os emnet Renault og Rusland uden at minde om, at Renault også er de lykkelige ejere af Lada, som langt om længe er begyndt at vise lidt lokal fremgang, ligesom markedet generelt i Rusland viser tendens til stigning. Lada sidder i dag på 19,5 procent af det russiske hjemmemarked. Renault har lidt under 10 procent, og den nye Arkana bliver Renaults flagskib på det russiske marked.

Man behøver ikke at være særligt bilkyndig for at kunne se ligheden mellem Samsung XM3 og Renault Arkana. Bemærk Samsungs logo på fronten, og læg mærke til den lille udskæring i klappen til maskinrummet. Det er stadig plads til et Renault logo, – ægte masseproduktion.

 

Pin It on Pinterest