Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. February 10:58 by Jørli Petersen

Tesla er tilbage

Toyota holder fast i de mindste biler, og den nye Aygo X er nummer fire på listen over de mest solgte nye biler i januar 2023.

Januar 2023 viste for første gang i længere tid en stigning i antallet af nye biler på danske gader og veje, men selv om tallene ser tilforladelige ud, er der alligevel en række besynderlige tal, for midt i januar satte Tesla priserne voldsomt ned, man gik også så langt, at man reducerede prisen på bestilte men endnu ikke leverede priser, – en for mange forbrugere helt naturlig handling, men langt fra almindeligt i dansk bilhistorie, men selv om Tesla er tilbage i toppen af den danske top-10, er det ikke den fulde og hele forklaring på Teslas fremgang.

Tesla har allerede haft bestilling på mange biler, som er blevet leveret i løbet af måneden, for man rykker frem på salgslisten på to uger, og så mange biler har Tesla ikke haft holdende klar til salg, så det er først i løbet af februar og marts, vi for alvor kan se betydningen af Teslas voldsomme prisreduktion.

Hyundai i10 er tidens mest populære i micro-klassen.

Det er også først i løbet af de kommende måneder, vi ser eftervirkningerne hos konkurrenterne, for når Teslas salg ryger til vejrs, er der andre der taber markedsandele, så de næste måneder bliver spændende, og som altid giver vi det gode råd som er: Har du planer om at køre el-bil,  – VENT. Priserne kan kun gå en vej, og det er ned. Hvis du alligevel underskriver en salgsaftale den kommende tid, så er det en god ide at få indføjet, at hvis den officielle listepris på din bil falder frem til din bil kan leveres, vil din bestilte bil falde med det tilsvarende beløb, også selv om udstyrsniveauet måske hedder noget andet, for bilbranchen har lært mange sjove tricks gennem generationer.

En anden ting man kan udlede af de nye biler registreret i januar måned. Der er en stor overvægt af ”små” biler. Det er ikke usædvanligt for en januar, at det er private biler der leveres, hvor december domineres af firmabiler, det er heller ikke overraskende, at det er de sædvanlige der ligger i top, Peugeot 208 tog Citroen C3 er biler, der sælges og registreres på mange sjove måder, foruden det klassiske salg til den private køber, men vi lægger mærke til, at Toyota har hele fire biler på årets første top-10, og Toyota er typisk et bilmærke, som i høj grad købes af den private kunde, så selv om der er en del demobiler blandt de registrerede biler, kan Toyotas gode start godt hænge sammen med deres nye 10- eller næsten 11 års garantimodel, et salgsargument, som fortsat er vanskeligt at stikke for samtlige konkurrenter i Danmark.

Katastrofetal for Fiat. Fra absolut topsælger den den helt suveræne bundplacering. Der blev ikke solgt en eneste Ducato i januar måned.

Hvor antallet af personbiler viser stigende tal, er det helt anderledes med varebilerne, der har fået noget, der kan beskrives som en katastrofal start på det nye år. Der er kun solgt 1572 nye varebiler i årets første måned, så mange virksomheder viser tilbageholdenhed ved indgangen til 2023.

Helt galt står det til med Fiat. Vi bemærker den tidligere topsælger Fiat Ducato, er røget helt til bunds på listen over de bedst solgte varebiler.

I januar blev der ikke indregistreret en eneste ny Fiat Ducato. Den næsten legendariske italienske varebil står opført med et rundt 0. Nul.

Top-10 i januar 2023

Peugeot 208 527
Tesla Model Y 481
Citroen C3 424
Toyota Aygo X 392
Hyundai i10 366
Ford Kuga 314
Toyota Yaris Cross 292
Toyota Yaris 265
Toyota Corolla Cross 256
Audi A6 242

Pin It on Pinterest