Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. May 15:53 by Jørli Petersen

Tesla sænker priser – igen

Tesla 3 var den første el-bil der blev kåret som Årets Bil i Danmark. Nu kan en forbedret udgave købes for mindre end 300.000 kr.

Det går knap så godt for Tesla, som det har gjort for blot få måneder siden, salget af generelt faldende i Europa total set, men det går også ned ad bakke for Tesla i Danmark. Konkurrenterne er begyndt at bide Tesla i haserne, det er de efterhånden mange prisnedsættelser, der sætter sine tydeligt spor, men Tesla har selvfølgelig et svar på faldet i salget af nye biler, og svaret er – lavere priser.

Denne gang er det den mindste model 3, der skal skubbes foran i feltet af topsælgere. De seneste store prisfald hos Tesla satte især gang i salget af model Y, mens den mindre 3’er fulgt nogenlunde med, den har haft en flot placering på den danske top-10 over de mest solgte biler, men nu er prisen kommet under 300.000 kr, og på den måde siger Tesla prismæssigt farvel til de koreanske bilmærker, som er noget halvsløve med deres prisfald, flere kinesiske bilmærker vil også have problemer med en billigere model Tesla, og så er der europæerne, som hele tiden har været udfordret hele vejen rundt.

Europæiske bilmærker halter efter, når det gælder produktion og selvfølgelig priser. Mange europæiske ellerter har også åbenlyse mangler, hvis man sammenligner den på rå data, og flere europæiske bilmærker lader som om, der slet ikke er prisfald på elbiler, her kan vi nævne navne som Audi og Skoda, mens moderselskabet VW viser sig at være mere opmærksom på den stigende konkurrence, og flere VW-modeller har sænket priserne på det seneste.

En basis Tesla stikker på mange vigtige områder en topmodel hos konkurrenterne.

Hvilken betydning har det seneste prisfald på Tesla 3? Det må de kommende måneder vise, vi tror, en pris på 299.900 kr for den billigste model 3 vil give genklang hos mange købere af el-biler, og selv om det er den billigste model, kan Tesla 3 overtrumfe andre meget dyrere ellerter, for en rækkevidde på 513 km for en basis ellert er langt fra hverdagskost, og sløv er den da heller ikke. Det er 0-100 km/t på 6,1 sek, mens tophastigheden siger 201 km/t, hvilket som altid er meget teoretisk, men mindre man holder meget af at tilbringe tid på ladestationer. Endelig er der også det Tesla speciale, er deres programmering, deres ladestruktur og hurtigladning tæller krafigt på plussiden, ligesom Tesla har en noget længere erfaring med ellerter, så alt det med børnesygdomme er overstået.

Vi venter i spænding og vi følger salgstallene de kommende måneder.

Tesla 3 er faldet i pris med 26.000 kr. På vores første prisoplysning for populære elbiler, var prisen 425.000 kr, siden er prisen sat ned ad flere omgange, og nu er vi under 300.000 kr efter endnu et prisdyk.

Pin It on Pinterest