Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. November '19 22:34 by Jørli Petersen

Tesla til tops

Tesla model 3 er den første el-bil der kører med titlen Årets Bil Danmark. Tesla hentede en nogenlunde komfortabel sejr foran Peugeot 208, der endte som årets nummer to., Til højre for bilen er det Karsten Lemcke, formand for Danske Motorjournalister, Maris Lantz fra Tesla Sverige og den danske Tesla chef Kim Jensen.

Tesla model 3 endte som den store vinder, da alle point fra de 24 danske motorjornalister var talt sammen.

Den nye, mindre og billigere type Tesla er den første el-bil der vinder den danske titel, og Tesla 3 vandt nogenlunde sikkert for den nye Peugeot 208.

Bursd.com’s favorit måtte finde sig i en placering som nummer tre, BMW 3-Serie hentede 116 point, mens Kia Xceed blev årets nummer fire med 105 stemmer. Som den sidste nominerede til den danske titel hentede BMW 1-Serie 83 point, og selv om det ikke blev til en tysk topplacering, er det alligevel en form for succes til BMW, for det er første gang i den danske kårings historie, at to biler fra samme mærke kommer i den endelige finale, og så kan man selvfølgelig spørge sig selv, om de to biler har spændt ben for hinanden. Det er ikke utænkeligt.

Mindre, lettere og billigere kombineret med en OK rækkevidde og fleksible lademuligheder, gav tilstrækkeligt med point til en plads som nummer et i 2020.

Danmark er ikke det eneste land, der sender den nye Tesla til tops. Det er ikke overraskende, at Tesla model 3 også vinder i Norge, men seneste nyt fra Tyskland siger, at Tesla også vinder i det sydlige naboland, som ikke er så bange for at sende udenlandske el-biler til tops. Tyskland nåede også at kåre Jaguars e-Pace til årets bedste, før Jaguar noget uventet hentede den europæiske titel Car of the Year.

Teslas danske kåring skyldes fleksible ladevilkår, let anvendelse, ny og lavere pris og god rækkevidde. I tilgift kommer køreegenskaber som vi her på redaktionen kalder gode, uden at vi dog falder på næsen.

Årets Bil i Danmark 2020

Tesla model 3 166 point

Peugeot 208 131 poinmt

BMW 3-Serie 116 point

Kia Xceed 105 point

BMW 1-Serie 82 point

 

Sådan stemte Bursd.com

BMW 3-Serie 10 point

Kia Xceed 7 point

Tesla model 3 5 point

Peugeot 208 2 point

BMW 1-Serie 1 point

De kolde kendsgerning da samtlige 600 point var talt sammen. Bursd.com’s favorit endte som årets nummer tre.

Pin It on Pinterest