Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. January '18 10:44 by Jørli Petersen

Thors Hammer

Volvo XC40 er Volvos mindste SUV, der dukker op i en bilklasse, der forventes at vokse kraftigt de kommende år.

Den lysende stribe med den kløftede ende, kører under navnet Thors Hammer. Disse forlygter er blevet en signatur for Volvo, og er det en nyere model, er det Thors Hammer der ”holder øje”, sørger for du kan se, og sørger for du bliver set.

Det gælder selvfølgelig også for den nye XC40, der står klar til salg, og det er med store forventninger Volvo, sender nyheden ud til det ventende folk. Priserne er absolut tilgængelige efter de seneste omlægninger af afgifter, for selvfølgelig har Volvo alt i sikkerhed, og selvfølgelig har XC40 alle fem stjerner hos Euro NCAP, for hvis Euro NCAP ikke selv skulle finde på at teste en ny Volvo, vil Volvo betale for at bilen bliver testet.

Her er det mest tydeligt, den nye XC40 er mærkets mindste. Det er faktisk hattehylden, der ligger omvendt i bunden af bagagerummet. Praktisk af vejen når det er nødvendigt.

Ny XC40 er ikke kun Volvos indtræden i en ny mindre klasse, det er også en størrelse bil, der menes at blive meget større de kommende år. Volvo gætter på et samlet marked på en million biler af denne type og størrelse i 2020, og set ud fra den vinkel, er Volvos nyhed nok ikke så velkommen hos en række konkurrenter, der er biler som BMW X1, måske også den nye X2 og selvfølgelig også en Audi Q2.

Ny platform

Volvo VX40 ligner en formindsket XC60, men så enkelt er det ikke. Hvis man ser grundigt på de to biler, kan man godt se forskel, men vi må også medgive, at for de fleste er det svært at se forskel, især hvis bilen passerer i modgående kørebane.

Ro på, under en solid gang genbrugsplast er det en 4-cylindret diesel.

Platformen er helt ny, så derfor kan vi slå fast, at slægtskabet med den større 60’er er begrænset, den nye bund hedder CMA, og det er en bund der skal – som Volvo udtrykket det – deles med Geely, men uanset hvor meget Volvo stritter imod, er der ingen vej uden om, for det er Geely, der ejer Volvo, og således også kinesiske Geely der har betalt for udvikling af den fælles bund.

Skal vi være lidt grove, har Volvo fået stillet en ny bund til rådighed, og den udlægning ligger et godt stykke fra den, Volvo hygger sig med i dagens ellers festlige anledning.

Mindre festligt er motorprogrammet i XC60. Vi har de senste år været lidt efter Volvo for manglende fantasi i motorprogrammet, og selv om der er en endnu en ny type motor til en Volvo, er det set med vores øjne et skridt i den forkerte retning.

Kære fru Heilbundt

Meget små ændringer i kabinen i forhold til den større XC60 o.s.v. Bemærk den kortere gearvælger til automatgearet. En ny sikkerhedstype gear efter amerikansk opskrift.

En benzinmotor med tre cylindre. En 3-cylindret Volvo. Nu ber vi Dem fru Heilbundt, – en haltefanden i maskinrummet på en Volvo? Thors Hammer er blevet halvsløv!

Således hedder det 156 hestes benzin, men heldigvis er der stadig 2-liters diesel i programmet, de hedder D3 og D4, i dette tilfælde er det 150 og 190 HK, og det er straks meget bedre, og det er selvfølgelig disse varianter vi anbefaler som udgangspunkt, indtil vi har grundigt studeret en 3-benet Væltepeter-Volvo

Billigste XC60 koster 411.000 officielle kroner. Det er 156 hestes benzin med noget så usædvanligt for Volvo som manuelt gear. Diesel med 150 HK starter ved 446.000 kr, nu er det med automatgear, men den mest interessante pris er selvfølgelig prisen som firmabil, og kan man få stillet bilen til rådighed af firmaet, falder prisen til 348.000 kr.

Den nye Volvo XC40 er mest attraktiv som firmabil, hvor man skal betale skat af beløb fra 348.000 kr. Bagdelen af XC40 er også den del af bilen, der adskiller sig mest fra det øvrige Volvo-program.

Pin It on Pinterest