Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. February '18 14:30 by Jørli Petersen

Tidens smukkeste

 

Rene linier, korte udhæng, store hjul og meget lidt luft rundt om dørene. Vision Coupe er en traditionel 4-dørs, men designet er alt andet end traditionelt.

Det officielle topnavn hos Mazda i Geneve, er den nye og kraftigt opdaterede Mazda 6, der har officiel premiere som stationcar i Geneve, mens den 5-dørs 6’er blev vist første gang i Los Angeles i november 2017.

Ny Mazda 6 som stationcar er altid en stor nyhed, men den nye 6’er risikerer at drukne blandt mærkets øvrige lækkerier i Geneve.

Mazda lover forbederede køreegenskaber i ny 6’er, så forventningerne er for alvor skruet højt i vejret, men Mazda 6 kan få vanskeligt ved at få rampelyset alene, for ved siden af Mazda 6 står en usandsynlig spændende bil, der er kåret som tidens smukkeste conceptbil.

Navnet er Mazda Vision Coupe, og alle overflødige sving og krummelurer er pillet af bilen. Der er kun de rene linier tilbage, og resultatet er forrygende. Prøv især at betragte bilen fra siden. Bilen er 5-dørs, men der er meget lidt luft rundt om dørene, bemærk også de meget korte udhæng over både for- og baghjul, og så hjælper det selvfølgelig på det gode indtryk, at Mazda har valgt særdeles store hjul til bilen, og i fælgenes åbninger kan man se gigantiske skiver, som kræver meget høj hastighed, meget kraftige opbremsninger og meget høj egenvægt, hvis ikke skiverne skal ruste frem for at blive slidt, – men lækkert ser det ud

Mazdas næste nyhed er en ny model 3. Hvor meget Mazda 3 er der i denne Kai Concept. Ganske meget gætter vi på.

Concept med revolution

En anden nyhed som også vil få besøgende til at stimle rundt om Mazdas stand er Kai Concept, som ifølge Mazda er meget tættere på noget, der bliver omsat i ny bil inden for en overskuelig tidshorisont, og næste nyhed fra Mazda er en ny Mazda 3, så kik bare på Kai Concept, og tænkt lidt mere enkelt, så har du næsten den nye Mazda 3.

Men selv om lækkerierne åbenbart ingen ende vil tage hos Mazda, har vi gemt den store og måske vigtigste nyhed til sidst. En helt ny type benzinmotor, som Mazda kalder SPCCI, der er kort for Spark Controlled Compression Ignition. Vi har tidligere skrevet om motoren, og det hele handler om højere kompression i en benzinmotor, .-noget der er en ægte Mazda specialitet, men nu har man forfinet teknikken så meget, at man kan få en benzinmotor til at fungere som en dieselmotor, hvilket vil sige selvtænding, som igen vil betyde bedre og mere effektiv forbrænding, længere på literen og dermed mindre CO-2. Den nye Mazda benzinmotor dukker op i den nye Mazda 3, hvor den fagre nye teknik vil blive præsenteret under navnet Mazda 3 Skyactiv-X.

Mazda Kai Concept, en bil med mange elementer, der kan ses på Mazda næste nyhed, som er en Mazda 3, der er forsynet med en helt ny og umanerligt spændende benzinmotor.

Mazda Vision Coupe forfra. Tænk hvis den dukkede op i bakspejlet på en helt almindelig dansk motorvej.

Traditionel 4-dørs kan udformes på mange måder. Fra slut 50’ernes vulgære Cadillac til denne Mazda Vision Coupe, som på trods af sit navn er 4-dørs.

Pin It on Pinterest