Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. January 19:18 by Jørli Petersen

Tidligt forår

Ny Kia Sportage er op tur lange nordsiden af Vejle Fjord. Bilen står klar til salg til foråret, – vi håber på et tidligt forår.

Kia er klar til at introducere den næste model Sportage. Faktisk er man så klar, at man kan løfte sløret for både priser og modelprogram, og man er også så klar, at man allerede har biler på danske nummerplader, og hvis man ser godt efter på billederne, kan man både se broen over Vejlefjord, man kan se et hjørne af Bølgen, så Kia er åbenbart så klar som man kan være, mens man stadig fastholder, at bilen først for alvor er klar til salg og levering i løbet af foråret.

Hjørnet du bygningen du kan skimte i baggrunden,, er den mest ikoniske bygning i Vejle, – Bølgen. Kan ny Sportage leve op til det, – det må tiden vise?

Hvorfor Kia ryster lidt hånden, når det gælder den endelige tidsplan, ved vi ikke med sikkerhed, men det handler ganske sikkert om levering af biler, for der er stor forskel på at få en håndfuld biler til træning af teknisk personale og fotografering, og så en større bunke biler til fordeling blandt forhandlere og ventende købere.

Mens vi venter på et forhåbentligt tidligt forår, kan vi fordøje de oplysninger, der allerede er givet på bilen, for det ikke er nogen overraskelse, at den kommende Sportage PHEV – plug-in hybrid – ligner den af to modeller, som er mest tillokkende.

Vi understreger fra start, at Sportage ligner den helt rigtige type plug-in hybrid, og med den helt rigtige mener vi, – en helt almindelig bil, som er tilsat en gang batteri, elmotor og noget styring, for Sportage PHEV er bygget på den udgave, der er toppen af Sportage med benzinmotor, hvilket vil sige med den kendte 1,6 liters T-GDI motor, som med turboladning yder 180 HK.

Et hurtigt kik til Vejlefjord broen fra den nye Kia Sportage PHEV. der ligner en af to interessante modeller.

Når Sportage er plug-in hybrid, er den forsynet med 4-hjulstræk, og elmotoren er plantet på bagakslen.

Elmotoren yder isoleret set 91 HK, og bilens bedste ydelse oplyses til 265 HK, som er rigtig pænt for en plug-in i denne størrelse, mens 1,6 udgaverne af Sportage er meget mere end plug-in.

Hvis man ikke vil have en opladelig model, slipper man ikke for noget hybrid. Alle andre udgaver af Sportage er med mild-hybrid, og priserne starter ved 335.000 afrundede kroner.

Opdateret type Kia kabine. Hos Kia udvikler man frem for at skabe noget radikalt nyt.

Basisudgaven af Sportage er med den nævnte 1,6 benziner, som i dette tilfælde lægger 150 HK, næste version af generation fem lægger 180 HK, og så kommer den næste interessante udgave af Sportage, en 1,6 diesel med de klassiske 136 HK tilsat en gang mild-hybrid, og prisen for diesel starter ved 395.000 kr.

Helt som ventet får man meget mere for pengene, hvis man vælger plug-in hybrid, frem for at nøjes med hybrid, hvilket vil sige. Med plug-in hybrid er bilen er begunstiget af en lavere afgift.

Billigste PHEV koster 365.000 kr, med det absolutte topudstyr koster bilen 410.000 kr, og sammenligner man plug-in modellen med topudgaven uden plug-in, så sparer man kort og kontant 100 af de lange, ved at tilvælge plug-in hybrid, for den 180 hestes benziner med samme udstyr er prissat til 510.000 kr, og vi gætter nok ikke helt forkert, når vi siger, at der ikke vil blive solgt mange af netop denne udgave af ny Sportage.

Vi berørte kort bilens størrelse, og igen må vi påpege, at bilen ikke er så stor som man tror. Med en totallængde på 452 cm og en akselafstand på 268 cm, rammer Kia Sportage direkte ned i den populære type plug-in og ren ellert for den sags skyld, det er netop i denne størrelse, danskernes interesse for bil er tydeligt i fremdrift, og vi siger ikke noget forkert når vi påpeger, at ny Sportage har en meget nær slægtning fra Hyundai, som vi både har haft test test, men også er den plug-in hybrid, der har kørt klart længst i test hos Bursd.com på en fuldt opladt gang batteri, som i øvrigt er på 13,8 kWh, og dermed har vi sat næsen op efter en spændende plug-in hybrid, men også en velkommen Sportage i det hele taget, for vi hilser med stor tilfredshed, at Kia holder fast i en udgave med diesel, som fortsat er den rigtige til brugere med særlige krav til kørsel med påhæng eller til brugere, der kører rigtigt mange kilometer årligt, og således ikke har den store interesse i Kias 7-års garanti, der udløber, når man rullet 150.000 km.

Kia Sportage er den eneste rigtige type plug-in hybrid. En standardbil der er tilsat noget ekstra, og ikke en afpillet model med en el-motor som kompensation.

Pin It on Pinterest