Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. February 12:15 by Jørli Petersen

Til angreb på Alfa

Det oser langt væk af Alfa, og det er da også en Alfa, men ombygget til noget misforstået.

Man tager en Alfa, og bygger den om til en Giulia ErreErre Fuoriserie. Et mindre såkaldt firma, der hygger sig med at ombygge biler til det italienerne kalder La Dolce Vita, oprindelig en film fra 1960, men nu benytter man det til en ombygget Alfa, som efter firmaets opfattelse skulle komme til at ligne en Giulia fra 1962.

Kritikere vil hurtigt gå til festligt angreb på bilens design. Det er tydeligt, at bilen oser langt væk af Alfa, men resten er mest ombygning og design, mest noget tilført, igen er der brugt masser af kulfiber til det udvendige og lækre materialer til det indvendige, men selv om italienerne kalder det La Dolce Vita, vil rigtigt mange ryste opgivende på hovedet.

Det er især her det går galt.

Det bliver mere grotesk, når man samtidig får at vide, at det hele taget sit udgangspunkt i en sprit ny Alfa Giulia. Man tager med andre ord en rigtig veldesignet italiensk bil, og ændrer den til noget mange vil kalde misforstået for at vælge en mild formulering, og det bliver ikke mindre gunstigt, når vi vender tilbage til firmaets navn ErreErre, så vi stillet spørgsmålet: Hvad har dagens Alfa Giulia i det hele taget gjort for at blive mishandlet på en sådan måde?

Man tager en herlig Giulia, og så starter ødelæggelsen.

Prisen for bilen er mindst 400.000 Euro før alle former for moms og afgifter, og det hele starter med et angreb på en fabriksny Alfa Giulia Quadrifoglio. Jo, man kan stadig købe sådan en lækker gang automobil som fabriksny, selv om den danske importør gør hvad de kan for at kule Alfa så langt ned i glemmebogen som muligt, men uden for Danmarks grænser, kan man få denne herlighed leveret med velduftende læder og køreegenskaber af en anden verden, og teknikken i den misforståede ombygning er stort ændret.

Det eneste sted man piller ved originalen, er på bilens udstødning. Det kan ses på motoreffekten, der er 520 HK i originalt trim, mens den grimme, grimme version lægger 562 HK og 680 Nm, hvor den 8-trins ZF automatkasse er sluppet uændret videre uden ændringer.

Det er Alfa super lækre 2,9 liters 90 graders V6 motor, der lægger ryg til disse italienske utyskestreger, og skal vi lede efter en god nyhed i den forbindelse, må det være, at bilen kun fremstilles i 33 eksemplarer. Om antallet af bilen så er en hentydning til en anden model Alfa, lader vi stå ubesvaret.

Det går straks bedre, når vi kikker i kabinen. Det italienske såkaldte firma, burde holde sig til indendørs aktiviteter.

Pin It on Pinterest