Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. August '17 17:45 by Jørli Petersen

Tilbage til rødderne

Lang, lav, helt klassisk protil til en sportsvogn som selvfølgelig har langsliggende frontmotor og baghjulstræk.

BMW viser det man beskriver som et studie af den ægte sportsvogn, men selv om BMW arbejder med design og detaljer, er navnet Z4, og så er vi tilbage ved kendte medlemmer af BMW-familien. Bilen, der kun er fremstillet i dette ene eksemplar, blev vist på stranden i Pebble Beach, Californien, og Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design udtalte, at bilen var en form for ”tibage til rødderne”, tilbage til alt det der giver køreglæde, og tilbage til den ægte køremaskine, som det blev beskrevet af Adrian van Hooydonk.

Vi ser frem til den produktionsklare model, lød det også på stranden i Californien, og selv om BMW starter med at lægge røgslør ud, og nøjes med at kalde bilen for design og måske, måske, ligner bilen noget, der er noget tættere på end udtalt ved præsentationen.

BMW Z4 i design, vil få en meget synlig placering, når biludstillingen åbner i Frankfurt i september. Nå IAA åbner, vil BMW måske komme med yderligere oplysninger, og vi bliver ikke overrasket, hvis bilen kan købes allerede i 2018.

Det interessante ved denne BMW Z4 er foruden det lækre design med ny form til den kendte BMW-nyre på fronten, en tilsyneladende prioritering af køreglæden. Det kan tyde på, at man dropper mange af de sikkerheds- og kør-selv systemer, som er ved at få overtaget i nye biler. Den lave, slanke Z4 er klassisk, den er lækker, den har naturligvis frontmotor og baghjulstræk, og det ser ud som om man hylder og prioterer alt det klassiske.

Motorer? Helt ukendte, men der nok ikke en 3-cylindret på programmet. Vi gætter på noget ægte sværvægt fra BMW’s motorhylder.

Fronten på denne Z4 er stadig foreløbig, og lidt anderledes end typisk BMW. Sikkert en type front, der skal indhente reaktioner fra publikum, og måske en forløber for fornyelse af BMW’s kendte nyre.

Frækt design, også bagfra.

Tjek lige den hvide stribe øverst på ratkransen. Detaljen er hentet direkte fra motorsport, mens automatgearet er knap så sportsagtigt, men vi glæder os til at høre mere.

Pin It on Pinterest