Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. May '19 10:12 by Jørli Petersen

Tilfredserne

Det er blevet en gammel traver, når Loyalty Group og FDM hvert år udgiver forbrugernes mening om biler, deres stabilitet, deres forhandlere og mærkernes omdømme.

Igen i år er det som det var været i de seneste otte år. BMW og Toyota ligger i top, men for hver deres specialiteter.

BMW har de mest loyale kunder, der er også BMW-ejere, der mener deres biler har de bedste køregenskaber, og på den samlede vurdering løber BMW nok engang med den store pokal i bilernes indbyrdes opgør.

Ligeså så overlegen som BMW er på loyalitet, er Toyota overlegen på forhandlere og service. Ingen over og ingen ved siden af Toyota, og det kan man vel godt påstå, for det er 17. år i træk, Toyota ligger som en klar nummer et, så det er slet ikke forkert at påstå, at BMW og Toyota deler markedet mellem sig med hver deres specialiteter.

Der er selvfølgelig andre end de to mærker på det danske marked. På loyalitet og og køreegenskaber holder vi os pænt i den dyrere afdeling for dansker-biler, Volvo er nummer to, sikkert til stor tilfredshed for det kinesiske mærke, men nok også til irritation for Mercedes, der har undersøgelsen sidste podieplads.

På den del af undersøgelsen der hedder ”Oplevelse ved køb”, eller måske skal det hedde vurdering af forhandler, er det lidt omvendt. Efter Toyota ligger Mercedes som nummer to, mens Volvo er nummer tre, og her er BMW slet ikke på podiet.

Toyota Mirai er blevet mere synlig i det københavnske gadebillede, efter den er dukket op som taxi, men bilen er fortsat så sjælden, at den ikke kan have haft indflydelse på Toyotas topplacering for 17. år i træk.

Til gengæld er BMW nummer tre i den sidste del af undersøgelsen, der hedder værksted og service. Nok engang ligger Toyota som nummer et, lidt overraskende finder vi Suzuki som nummer to i årets undersøgelse, og her kan Suzuki så se ned på podiets laveste trin, hvor BMW står med den mindste pokal.

Slutteligt kan vi tilføje, at både BMW og Toyota har udsendt begejstrede nyhedsbreve om deres respektive topplaceringer. Vi kan så konstatere, at det må være en let opgave af være pressechef for de to bilmærker, – man finder bare sidste års begejstrede lovprisning, laver en hurtig ”søg og erstat” på årstal, opdigter en ny overskrift, og sender den gamle nyhed ud til de undrende bilejere.

Pin It on Pinterest