Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. March '17 12:49 by Jørli Petersen

Tipo er tilbage

Den tidligere model Fiat TIpo, var den sidste Fiat i mellemklassen, der havde forniftuge salgstal. Nu er Tipo tilbage.

Den tidligere model Fiat Tipo, var den sidste Fiat i mellemklassen, der havde fornuftige salgstal. Nu er Tipo tilbage.

Fiat trykkede på pauseknappen, da den nye Tipo skulle fordeles på eksportmarkederne, og Danmark har ligger lagt nede på listen, og ventetiden har sikkert været ulidelig for landets forhandlere, for Fiats modelprogram har været yderst mangelfuldt i længere tid.

Nu skal Tipo forsøge at genrejse Fiat til noget der ligner tidligere tidens position, og netop Tipo har gode muligheder for at få gang i salgstallene, for den tidligere model Tipo var den sidste Fiat i denne størrelse, der kunne fremvise gode salgstal. Tipo og Tempra, som var en stationcar version af Tipo, havde fat i danske købere, og Fiat sparker den nye Tipo fra start med det man kan kalde skarpe priser.

Billigste Tipo koster 169.990 kr. For de penge får man en 5-dørs bil med 1,4 liters benzinmotor med 95 HK, og ønsker man Tipo i en mere rummelig udgave som stationar, skal man lægge 12.000 kr til prisen, så billigste stationcar koster 181.990 kr.

Tipo-kabine årgang 2016-17

Tipo-kabine årgang 2016-17

Tipo er en typisk bil i mellemklassen med en akselafstand på 264 cm, og det betyder, at de naturlige konkurrenter er biler som Opel Astra, den nye Hyundai i30, Ford Focus, Skoda Octavia, Peugeot 308 og alle de andre, og det er i denne klasse, man skal starte sin sammenligning på pris, og det Fiat kalder værdi for pengene.

Begge udgaver af Tipo har samme akselafstand, men Tipo stationcar er 20 cm længere, og de større længde handler især om udhæng over bagakslen. Den 5-dørs har en bagagerum på mindst 440 liter, hvor Tipo Stationcar har 550 som det mindste, og motormæssigt hedder næste version 1,4 liters turbo benzin med 120 HK.

De to dieseludgaver af Tipo er udstyret med kendte motorer. Fiats 1,25 diesel og den noget nyere 1,6 liters som er top-klasse motor er også dyreste udgave af ny Tipo.

Fiat mener de gør op med de store prishop fra model til model, fra udstyrstrin til et højere, og noget tyder på Fiat har ret, for dyreste Tipo med alt hvad Fiat kan svinge i bilen af motor og udstyr lander på 240.000 kr, som igen betyder, at den dyreste Tipo Stationcar koster 252.000 kr.

Tipo er også kommet som traditionel stationcar, som er 20 cm. længere end den 5-dørs model. Merpris fra 5-dørs Tipo til Tipo Stationcar er 12.000 kr uanset motor og udstyrsniveau.

Tipo er også kommet som traditionel stationcar, der er 20 cm. længere end den 5-dørs model. Merpris fra 5-dørs Tipo til Tipo Stationcar er 12.000 kr uanset motor og udstyrsniveau.

Pin It on Pinterest