Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. March 11:26 by Jørli Petersen

Tjah, hm…. bum, bum

Ny Peugeot E-3008 ventes klar i juni, men endnu har Peugeot ikke sluppet alle oplysninger om nyheden, men den vigtigste er på plads. Prisen.

Når en ny el-bil præsenteres med de vigtigste data tilgængelige, er det første man tænker. Hvad koster den, hvordan ligger prisen i forhold til topsælgeren Tesla, og når det spørgsmål har været igennem de krøllede snoninger på øverste etage, er svaret i dette tilfælde, et ægte radikalt hm, … bum, bum, ……. tjah!

Det kan da ikke blive mere udvandet end den svada. Bag usikkerheden er der kendsgerninger som nødvendigvis skal med i beregningen, og det er, at Peugeot 3008 er velanskrevet, den har en pæn grad af popularitet, den er velkørende med Ice-motorer, moderne slang for benzin og diesel, og så ved vi, at Peugeot ikke er de værste til at omstille en bil fra benzin til el, forstået på den måde, at deres ellerter kører ganske fornuftigt, sammenlignet med den typiske kinesiske gang havregrød.

I modsætning til tidligere udgaver af 3008, er det kommet en række valgmuligheder i ny E-3008. Fra traditionelt forhjulstræk med 210 HK over en 4WD med to motorer og 320 HK til en gang Long Range med 250 HK, så der begynder at komme flere varer på hylderne hos Stellantis.

Det lille rat kører videre i ny E-3008.

Rækkevidden liger ikke endelig fast, ligesom en række specifikationer fortsat mangler, derfor kan vi stadig ikke frigøre os fra noget hmmmmm, bum, bum, vi kan ikke sætte E-3008 helt på plads i en bås, men vi ved, at bilen er 454 cm lang, den er 189 cm bred, og så mener Peugeot, at ny 3008 er den mest kompakte i C-segmentet, (størrelse familiebil) men det at være kompakt er ikke nødvendigvis noget positivt, så mere bum, bum.

Ny 3008 med de karakteristiske klør nederst på fronten, som er Peugeots nye lyssignatur, er selvfølgelig en del af profilen, men når den såkaldt kompakte SUV, som nu er blevet ægte SUV, fordi bilen også kan fås med 4WD, er sluppet løs på det danske marked, kan Peugeots forhandlere gøre klar til næste nyhed, der er nummeret større end 3008, så der er også udsigt til en ny 5008, som ikke har været den helt store sællert i Danmark med traditionelle motorer.

Samme platform

Måske vil det ske med ny E-5008, der er bygget på samme platform som den mindre 3008. Nu er akselafstanden røget op på 290 cm, det er en form for garanti for god plads i kabinen, men 5008 er også en 7-personers, så hver eneste centimeter tæller, før bilens sæderække tre, er mere end utilgængelige barnesæder og siddeplads for benamputerede.

Denne bil ligner til forveksling noget 3008, men den er større, og det er ny 5008, der kommer sidst på året.

Længden på kommende E-5008 er 479 cm, igen er der flere varianter at vælge imellem, med 4WD hedder det 320 HK, der er også en basismodel med 210 HK og 500 km, mens topmodellen med en ny Stellantis batteripakke på 98 kWh siger fornemme 660 km.

Basis E-5008 batteripakke er 73 kWh, og mens Peugeot ikke siger noget om batterierne i ny E-3008, kan vi godt gætte på, at noget af 5008 pakken også findes i E-3008, og så snubler vi nærmest over en noget drilsk nyhed fra Peugeot, som bliver endnu mere drilsk, fordi den skal læses igennem den danske importør.

Læs alt med småt

Som noget nyt lokker Peugeot med det man kalder en serviceaktiveret garanti på otte år eller 160.000 km.

Vi opfordrer alle til at læse disse såkaldte garantibetingelser særdeles grundigt. Den danske Peugeot importør har flere gange været i åben infight med bl.a. FDM, og den danske importvirksomhed, K.W. Bruun, er kendt for at løbe fra enhver form for garantiforpligtigelse, hvis det på nogen måde er muligt. Koncernens ry er rent ud sagt blakket.

Ny E-5008 er 7-personers, men den har også en form for otte års garanti, der får vores hår til at stritte og alarmlamperne blnker.

En af fiduserne der ofte har fået købere af K.W. Bruun mærker til at måbe, er noget med datoer. Vi har et friskt eksempel fra Fyn, hvor en bilejer fik konstateret en lidt kostbar fejl på en motor. Ikke noget problem tænkte ejeren, der er jo garanti på bilen, men det blev til nul og nix. Ejeren havde sendt bilen for sent til service. Det drejede sig om få dage, men fælden var klappet.

Hvis garantien skulle have været gældende, skulle bilen have været til service INDEN, bilens fødselsdag, og ikke nogle dage senere.

Ejeren henviste så til, at det var værkstedet, der havde været presset, og aftalt en senere dato med kunden, men den forklaring vandt ikke genklang i hovedbunkeren. Ejeren har selvfølgelig anket afgørelsen, men indtil videre hænger han selv på regningen, så når Peugeot og andre fra K.W. Bruun siger noget om en udvidet form for garanti, skal man være yderste forsigtig, og læse alt med småt. Meget grundigt.

Det er ikke alt, der er dækket af den nye “serviceaktiverede” garanti hos Peugeot, og man skal især være opmærksom på sine serviceintervaller. Bilen skal være serviceret inden den fylder år, og den nye 8-års fra Peugeot, gælder indtil videre ikke for ny E-3008, så vidt vi er informeret.

Pin It on Pinterest