To dråber mælk …
Opskriften på en Mokka-e fra Opel er kendt. 136 HK fra elmotoren hvis man vælger at trykke på den del af knappen der lukker op for ”power”, selv om 136 HK ikke er alverden i disse tider.
Gør man ingenting, nøjes man med 100 HK i normal mode, mens man får mere begrænset effekt, manglende varme og meget mere besparende, hvis man trykker på Eco, og den største overraskelse må være, at det ikke giver alverden i forlænget rækkevidde, men selvfølgelig, er man desperat, og har ledt efter en ledig ladestander i alt for lang tid, sætter man pris på selv de sidste meter, før man tvinges til at slå over i ren muskel- og skubbekraft.
Teknisk rykker Mokka-e ikke ved ret meget. Den er main-stream el-bil til familien, det er bilen med begrænset rækkevidde, selv om den officielle rækkevidde synes at være ganske pæn, men det vi efterhånden overser er, at en helt almindelig familiebil med normal tankstørrelse kører længere end 500 km før man igen svinger ind ved tankstationen, og kører man diesel, er det endnu længere, og her kommer en fordel ved Mokka, – man kan få det hele, og det er kun en af årsagerne til vor tilfredshed med Mokka, og herunder Mokka-e.
En anden er bilens indretning. Endelig en el-bil uden en verden af store trykfølsomme skærme, hvor alt skal trykkes og swipes, hvor betjeningskomforten ikke står mål med det tempo, man kan forlange under kørsel, hvor man ikke har uanede mængder af tid til at tænde for dit eller slukke for dat.
Opels nye stil
Endelig er der selvfølgelig bilens design. Lige fra første kik på Mokka har vi været positive. Det er Opels nye stil, fra start kaldte vi det for Mokka-fjæs, det bredes nu til flere modeller fra Opel, og på den måde har Opel fået sin egen personlighed, et nyt image om man vil, og det kan være Opels billet til en fremtid, hvor man på trods af den ensrettede teknik i den nye Opel familie, kan finde sit eget hjørne og opretholde et position som et af de populære mærker.
Opel Mokka var deltager i kåringen af Årets Bil i Danmark 2022. Vi havde Mokka i top fem, en af de biler vi gerne havde set i finalen, mest af alt fordi Mokka er en bil, der kan opfylde de fleste krav, det er kun det med plads, der sætter sine naturlige grænser, og her er der ganske vide grænser, for som vi har nævnt tidligere, Mokka er større end man tror.
De rigtige tal?
Den er 5-dørs praktisk, fornuftig siddehøjde i hele bilen, god oversigt og udsigt, generel god komfort, men også en bil med det der er ved at være typiske kendetegn for en el-bil, lavt tyngdepunkt, hurtig start fra grønt, i dette tilfælde en fornuftig styring og fornuftig afstemning af undervogn, men rækkevidde er igen et problem.
Mokka kører ikke 324 km på en opladning som er det officielle WLTP TAL, internationale sider der beskæftiger sig med rækkevidde på el-biler, har tallet 255 km, og det passer meget bedre med det vi oplever, og så skal man altid huske på, at trække en god del kilometer fra, når det bliver koldt.
Vi gennemførte test i slutningen af november måned, hvor vi var langt fra de plus 25 grader, som alle data for el-biler er beregnet ud fra, så endnu engang vil vi påpege, at el-biler stadig er beregnet til nærtransport, til bykørsel, og det er en kæmpe fordel, at have sin egen ladestation hængende i carporten.
Opel Mokka-e Ultimate
Pris: fra 229.990 kr
Pris for testbil: 282.990 kr
1 – aut
136 HK
260 Nm v. 0 o/m
0-100 km/t: 9,0 sek
Tophastighed: 150 km/t
Batteripakke 50 kWh
Spænding ?
Rækkevidde 324 km
Kørevægt: 1523 kg
Totalvægt: 2015 kg
Trailer: 0/0 kg
CO-2: 0 g/km