Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. March 14:14 by Jørli Petersen

To, tre og fire

Polestar 3 skulle nå det danske marked i løbet af efteråret, og model 3 bliver hulens dyr. Priserne starter ved 807.000 kr

Der er noget Trump over Polestar. Det er som om man lever med en spand ned over hovedet, man ser ikke hvordan markedet bevæger sig, og man tager slet ikke højde for den prisudvikling, der har udfoldet sig på markedet for el-biler.

I foråret 2024 er kinesiske Polestars fra Hangzhou Bays eneste model i Danmark, – Polestar 2. Prisen er dags dato 400.100 kr, og det er meget højere, end det bilens direkte konkurrenter forlanger. Det eneste nye fra Polestar siden Tesla gik pris-amok er, at Polestar mener markedet er i en vanskelig situation, og i stedet for at sænke pris på den enlige Polestar 2, har man valgt af fyre medarbejdere, som om det skulle løse problemet med manglende salg.

Dette forår har Polestar lanceret en image kampagne. På TV spiller man på drømmene, og meget bemærkelsesværdigt, har man fjernet enhver oplysning om pris. Når man nærmer sig Polestar, opdager man, at mærkets satser hårdt på leasing. Igen er den månedlige leasing i den høje ende, og det at få et ry for at sælge for dyre biler, virker ikke fremmende for de kommende to modeller, hvoraf den første forventes klar til levering i Danmark i løbet af september/oktober.

Polestar er ved at opbygge et ry for at sælge for dyre biler. Spørgsmålet er, om den kommende model 4, kan lave om på det kedelige ry. Model 4 kan være i Danmark i løbeet af september, og priserne starter ved 465.000 kr.

Nyeste model er Polestar 3, som allerede er på det kinesiske hjemmemarked. Bilen når Danmark i løbet af efteråret. Igen er der tale om en meget høj pris, den kommende model 3 får en startpris på 807.554 kr ifølge Polestar Danmarks prisudregning, og den anden af de to nye, Polestar 4, kan måske gøre noget ved prisproblemet for Polestar, for endnu ved vi for lidt til at sætte bilen i bås, og udvælge de direkte konkurrenter.

Polestar 4 kommer i flere udgaver. Nøjagtig som det er tilfældet med Polestar 2.

Billigste Polestar 4 skal koster 465.000 kr. Bilen kan ventes klar i løbet af september/oktober, bilen oplyses til at være en mellemting mellem en SUV og en coupe, den formulering er hørt før, men bilen opgives til at være en såkaldt D-klasse, på dansk er det den gamle firmaklasse med Insignia, 408 og Passat for at nævne enkelte, model 4 er 484 cm lang, den har en akselafstand på 299 cm, og så kan den fås med fælgstørrelse op til 22 tommer, men det koster sikkert ekstra. Motoren lægger 272 HK, og den skulle køre op til 610 WLTP kilometer efter de første opgivelser.

Polestar 4 kommer i flere udgaver, billigste model til 465.000 kr er allerede sendt til Europa og Australien, og når Polestar taler om Europa, mener man sikkert Norge og Tyskland.

Der skal selvfølgelig være noget lækkermås over det indre, når prisen starter på den forkerte side af 800.000 kr for en Polestar 4.

Pin It on Pinterest