Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. March '20 21:55 by Jørli Petersen

To typer Sorento

Større, men også med vægtbesparende løsninger, ligesom ny Sorento er fyldt med flere nyheder. For første gang kan man styre en Kia med bilens fjernbetjente nøgle.

Vi har tidligere omtalt den kommende nye Kia Sorento, der er Kias største af SUV-typen. Kia har netop oplyst, at bilen langsomt begynder at blive sendt ud på få markedet, i praksis betyder det hjemmemarkedet og det amerikanske marked, mens Sorento kommer til Europa og dermed Danmark i slutningen af oktober eller tidligt i november.

Kias 1,6 liters benziner bliver nu også spændt for en hybridløsning i den største SUV fra det koreanske mærke.

Motoprogrammet i den større og mere vægttrimmede Sorento er som vi tidligere har omtalt en 1,6 liters hybrid, hvor benzinmotoren er Kias velkendte 1,6 T-GDI motor tilsat et meget begrænset batteri og en elmotor, her er fordelen mest af alt, at man slipper for det direkte indgreb fra den traditionelle startmotor, med hybrid opnår man den bløde, umærkelige start, og vi kan nu sige med sikkerhed, at den samlede ydelse er 230 HK og 320 Nm.

Denne opskrift på teknik er ikke ukendt, Kia bruger samme 1,6 motor i både Ceed og Niro som del af en hybridløsning, men hvordan det fungere i den noget større og noget tungere Sorento, er et meget åbent spørgsmål.

Traditionel 2,2 liters diesel ligner det oplagte valg til Europa.

Vi har betydeligt større fidus til Sorento med traditionel diesel. 2,2 liters, 4-cylindret, 202 HK og 440 Nm lyder som en rigtig spændende opskrift, og når denne motor i tilgift kommer med en helt ny – og hold lige fast – 8-trins DSG gearkasse, er det for alvor meget mere end almindelig interessant. Da vi første gang hørte om en 8-trins automatkasse af DSG typen, begyndte vi omgående at spekulere på gearkassens fysiske design. Flere producenter af denne type gearkasse har hele tiden hævdet, at syv trin er det maksimale, fordi der også skal være et bakgear, og otte gear i en DSG udformning var det maksimale, men det problem har Kia tilsyneladende løst.

Vi kan så oplyse, at der er bunkevis af hydraulik og køling i den nye 8-trins DSG’er, og netop køling kan være et problem når man stopper masser af gearkomponenter ind i et aflukke, med meget begrænset plads, men Kia giver de kendte syv års garanti på gearkassen, så mon ikke den er testet forfra og bagfra.

Kias nye 8-trins DSG automatkasse. Kort men også ganske fyldig. Bemærk de store køleribber på siden.

Og alt det med frem og tilbage i tæt bytrafik, har Kia også tænkt sig at finde en løsning på i Europa. Ny Sorento bliver den første fra Kia, der kan styres med bilens fjernbetjening. Systemet kaldes Remote Smart, og betyder, at man kan køre bilen frem og tilbage, hvis det er nødvendigt, for at få bilen lirket fri fra en parkeringsplads, hvor kvajpanden bag Kia Sorento er kørt så tæt på, at man ikke kan manøvrere på normal vis.

Nu kan man stå ved siden af bilen, og lirke bilen ud, – centimeter for centimeter.

Der er ikke sat dansk pris på den nye Kia Sorento.

Sorento kommer i to meget forskellige udgaver. Som 1,6 liters hybrid og som mere traditionel 2,2 liters diesel.

Pin It on Pinterest