Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. March '18 18:22 by Jørli Petersen

Toyota dropper diesel

Fra og med nu, er alle dieselmotorer til personbiler lyst i band af Toyota. I sig selv ikke så overraskende, for diesel har aldrig været en Toyota specialitet, så nu satser den japanske gigant på benzin-hybrid og brint, ligesom der er el-biler på vej. Denne nye Auris er første nyhed der er dieselfri. Næste Auris er klar til salg i 2019.

Det kunne ligne billige politiske point, og dem tager Toyota gerne med på vejen, men samtidig med den japanske gigant viser en helt ny model Auris, siger man endeligt farvel til det Toyota kalder dieselmotorer til personbiler.

Hvor går grænsen for den ægte personbil? Er Landcuiser omfattet af det begreb, eller handler det om biler i størrelse Avensis og mindre?

Alle nye personbiler er omfattet af Toyotas dieselforbandelse, således er der heller ikke diesel til ny Auris, som til gengæld får bunkevis af hybrid-muligheder. Basismotoren skulle bliver en 1,2 liters turbo med 116HK, herefter en ny 1,8 liters hybrid med 122 HK hentet fra Prius, og den helt ny maskine er en 2-liters hybrid med 180 HK.

Platformen er en del af Toyotas strategi om et mere globalt modelprogram, vi ved, at Auris er bygget på Prius bund, og ny Auris er lavere end forgængeren, som også betyder lavere tyngdepunkt. Auris kommer både som 5-dørs og som stationcar, men der står 2019 på årskalenderen, før det er tid til legendariske Corollas efterfølger.

Toyota er ved at få lidt bedre styr på deres design, men måden man bygger familiebil på er uden overraskelser. Her som 5-dørs og der er selvfølgelig også en stationcar med i næste års nye modelprogram.

Pin It on Pinterest