Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. June '18 20:35 by Jørli Petersen

Toyota i superligaen

Toyota rykker direkte op i sportsvognenes absolutte superliga, når den nye GR Super Sport sættes i produktion. Det mest usædvanlige ved bilen er måske, at man bruger en Camry motor som udgangspunkt til noget ekstraordinært super.

Toyota finder forhåbentlig et mere mundret navn til bilen, som indtil videre er præsenteret med navnet GR Super Sport Concept. Bilen blev meget passende præsenteret i Le Mans, og det bedste af det hele er, at bilen ikke forbliver et designstudie eller concept på den ene eller anden måde. Bilen med det kiksede navn sættes i produktion, og når det sker, rykker Toyota ind i den absolutte superliga blandt super-duper sportsvogne.

Superbilen er et direkte udtræk af den eller de Le Mans racere, Toyota har kørt de seneste år, og drivlinien i den kommende sportsvogn er 2,4 liters V6 med bunker af turbo og selvfølgelig når vi taler Toyota – en god gang hybrid, og det er ikke noget pjat eller begynderhybrid, som er hentet i en standard Yaris, det er noget der sparker fra, når den ryger ud af kurven, og hvis nogen skulle finde på at lege ved stoplyset, er der på forhånd dømt taberrolle til den stakkels udfordrer, der samlet kan præstere mindst 1000 HK.

Toyota oplyser, at der arbejdes på højtryk for at gøre bilen klar til produktion. Det bliver som billederne viser, og helt som det genetiske udspring, – en bil i carbon, men i modsætning til Le Mans raceren, er der trods alt mere komfort og luksus, men bilen har kun to siddepladser, og vi ved ikke, om der i det hele er tænkt på Iso-fix beslag til GR Super Sport Concent.

Der mangler fortsat mange oplysninger om nyheden, men der er intet der tyder på, at der bliver sat tal på produktionen, som kendes fra Audi og andre sportsvogne, hvoraf de fleste blegner sammenlignet med den kommende Toyota supra-duper.

Linjerne byder ikke på alverden i vindmodstand.

En kort kik på andre superbiler kan karakteriseres som følgende sammenlignet med Toyotas superbil. Audi R8 hygger sig med V10 der lægger op til 610 HK, Mercedes AMG GT-R har 4-liters V8, men nøjes med 585 HK, Nissan GT-R lægger 570 HK, og disse biler må betegnes som skolevogne sammenlignet med Toyotas nyhed.

McLaren LT Spider er med sine 675 HK, sammen med Lamborghinis Aventador V12 og 770 HK og Ferrari LaFerrari Aperta med 800 HK placeret i klassen for sportsvogne til let øvede, mens den absolutte superliga kommer til at bestå af danske Zenvo med 5,9 liters V8 og 1100 HK, Koeningsegg Regera hybrid lægger 1115 HK og Bugatti Shiron 8,0 V16 præsterer 1500 HK, og det er disse tre biler, der skal tages i anvendelse, hvis man ønsker at finde konkurrenter til den nye Toyota GR Super Sport.

At Toyota så nøjes med at benytte en Camry motor som udgangspunkt for en sportsvogn i den absolutte topklasse, gør bilen til noget specielt.

Sådan vil de fleste komme til at opleve den kommende super sportsvogn fra Toyota, som ellers er mest kendt for let kedelige hverdagsbiler. Men hvorfor skal det hele være så kedeligt, lød meldingen fra Toyota, da bilen blev afsløret på Le Mans.

Så tæt på 100 procent kulstof som man kan komme. Det giver maksimalt til et veltrimmet karrosseri, og vægten holdes så lange nede som muligt. Et klart plus når man også skal have batterier ombord.

Man bruger seks år på at udvikle den perfekte Le Mans racer, hvorefter man forsigtigt omstiller til gadebil, tilsat lidt dagligdags komfort.

Pin It on Pinterest