Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. May 19:39 by Jørli Petersen

Toyota kryds

Efterårets nye Yaris Cross er en Yaris, der har fået tilført noget RAV4 mekanik, og det gør Yaris Cross til en helt ægte SUV:

Yaris Cross kan vel ikke helt betegnes som et gadekryds, selv om betegnelsen er oplagt til en bil, men vi må nok nøjes med et Toyota kryds, for nyheden er i meget nær familie med noget der er større og noget der er mindre, og alle tre hedder Toyota til efternavn.

Nyheden Yaris Cross er en SUV i den lille klasse. En slags konkurrent til biler som Peugeot 2008, Renault Captur og en længere række andre, men så alligevel slet ikke. Yaris Cross er en ægte SUV, for bilen fås med 4-hjulstræk, uden at bilen dog lever op til det man forstår med en helt ægte off-road, som findes på meget velanskrevne biler af samme mærke.

Men mindre kan gøre det, 4WD er og bliver 4WD, det giver assistance når underlaget er dårligt, det giver bilen bedre stabilitet, og det kan ikke komme bag på ret mange når vi siger, at basismodellen til nyheden er den nye Toyota Yaris.

Cross er 24 cm længere end almindelig Yaris, den er også højere, fås med automatisk elektrisk 4WD, men frihøjden er slet ikke til ægte off-road.

Teknisk er bilen for en meget stor del baseret på det vi kender fra ny Yaris. 1,5 motoren er hentet direkte til Cross, det er en hybridmotor med 116 HK, men lidt forskel er der dog, for Yaris Cross er 24 cm længere end almindelig Yaris, det hele er udhæng og mere plads inde i bilen, for akselafstanden på Yaris Cross er den samme som på almindelige Yaris.

Gade- eller Yaris krydset bliver en realitet, når man tilsætter en portion RAV4 til Yaris. Mange af de tekniske løsninger er om ikke helt de samme, så ligger de meget tæt på hinanden, og de udgaver af Yaris Cross der har 4-hjulstræk, er udstyret med et fuldautomatisk system, et system hvor man ikke kan klikke on/off, man kan ikke dirigere trækkraften i en given retning, det hele er uden for førerens rækkevidde, så vi må håbe, at Toyota har gjort hjemmearbejdet korrekt.

Bilens indvendige design er også blevet gennemarbejdet, så Yaris Cross fremstår som en model, der er meget sin egen, og vi glæder os til at se det nye Smart Cargo system, som skulle være en 2-delt bund i bagagerummet, der kan højdejusteres individuelt i begge sider.

De sorte detaljer i kabinen på Yaris Cross, er pludselig blevet piano sorte, hvad det så måtte betyde. Er det ibenholt, som de sorte tangenter i de gode gamle dage, eller er det bare sort tale eller måske afledning fra lidt for meget sort i Yaris Cross.

Og priserne. Billigste Yaris Cross er prissat til 280.000 kr. Bilen kommer med fire udstyrspakker, hvor den dyreste får bilen op i en mindstepris på 310.000 kr, og så kan man tilvælge 4WD til samtlige varianter, og her er det ganske let at huske, for sætter man kryds ud for træk på alle fire, ryger der ekstra 35.000 fra bankkontoen.

Bilen kan bestilles og købes nu, men der kommer til at gå nogen tid, før man får mulighed for at sparke dæk på Yaris Cross. Bilen kommer i det Toyota kalder andet halvår, og gætter på oktober.

Teknisk er Yaris Cross mest baseret på ny Yaris, og motoren er hentet direkte. 1,5 liter, tre cylindre, 116 HK og hybrid selvfølgelig. Det er jo en Toyota.

Pin It on Pinterest