Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. December '17 21:25 by Jørli Petersen

Toyotas frem og tilbage

Toyota Hilux er tilbage som den mest solgte pick-up i Danmark, men selv om Toyota fører knebent foran Nissan, er det ikke sikkert, Toyota kan holde pladsen som nummer et når året gøres op. Målt over en længere periode, er der tale om tilbagegang for Toyota, som tidligere havde omkring 40 procent af pick-up markedet. I dag har man 28 procent.

Hilux er tilbage som den bedst sælgende pick-up på det danske marked, jubler Toyota i en pressemeddelelse. Årsagen til Toyotas uventede udbrud er et salg på 249 Hilux i årets første 11 måneder, men mange vil sikkert undre sig over Toyotas begejstring, for har Hilux i det hele taget været væk fra den ubestidte plads som nummer et?

Er Hilux ikke en urørlig institution? Er der i det hele taget andre, der kan sælge flere biler af pick-up typen i Danmark?

Svaret er ja. Sidste år var Nissan Navara den mest solgte pick-up i Danmark. Nissan havde netop introduceret den nye model med to typer undervogn, mens Toyota også var ved at finpudse den nyeste udgave af Hilux, som var noget forsinket i Danmark, samtidig med man gik over til Euro 6 motorer.

Nissan fik fingre i nogle solide ordrer, man solgte Navara i store bundter, mens Toyota haltede efter, og selv om Toyota nu glæder sig over at være tilbage, er det også et spørgmål om Toyotas position som den absolutte førerhund kan holdenår 2017 er talt sammen efter nytår.

I mange år havde Toyota en markedsandel af det danske pick-up marked, der svingede omkring 40 procent. Hvis vi sammenligner med den nuværende markedsandel, er det en mærkbar nedgang. Dagens andel til Hilux er 28 procent, så spørgsmål er vel mere, om Toyota nyder fremgang, eller man er truet som den altdominerende pick-up, selv om bilen har et helt og aldeles formidabelt ry og rygte.

Da VW for år tilbage introducerede Amarok, havde man det mål, at vippe Toyota af pinden som nummer et. VW gik også efter en markedsandel, som dengang lå på 38 procent til Hilux, men VW er stadig langt fra den målsætning. I 2017 må VW nøjes med en plads som nummer tre på hitlisten, og konkurrencen er både blevet hårdere, ligesom der kommer endnu flere pick-up modeller på markedet næste år.

Først melder Mercedes sig på markedet med en absolut luksusmodel, senere kommer Renault med deres bil med fast, åbent lad, og hvis nogen skulle være i tvivl, så er begge biler en Nissan Navara med lidt ændringer.

Lige nu er Toyota tilbage som nummer et, men holder det året ud? Nissan er kun 20 biler efter Toyota ved udgangen af november, og Nissan sælger som bekendt pick-up’er i bundter, så pladsen som nummer et, er måske kun til låns for Toyota, som efter introduktion af den nye Hilux har fået forbedret design, forstærket ramme og let forbedret daglig komfort, men Toyota har også tabt på motorsiden.

Den nuværende motorisering med kun en motor og 150 HK er for at sige det diplomatisk, – kritisk. Når man læsser på en Hilux, er det kun akkurat det går an, mens andre gør det bedre. En meget velkommen fødselsdagsgave i anledning af Hilux 50 års fødselsdag i 2018, vil være en mere potent maskine.

11 måneders pick-up salg

Toyota Hilux 249

Nissan Navara 229

VW Amarok 151

Ford Ranger 136

Mitsubishi L200 50

Fiat Fullback 18

Ssangyong Actyon 6

Kilde: De Danske Bilimportører.

Pin It on Pinterest