Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. October '15 21:16 by Jørli Petersen

Toyotas nye kunster

P1090505Verso har i mere end 10 år været en populær varebil hos Toyota, og betydningen af netop denne ombyggede personbil har aldrig været større end den er nu, hvor Toyotas udvalg af biler på gule plader mest af alt består af personbiler tilsat et dansk skillerum.

Verso har et stort udvalg af motorer, med 1,6 og 1,8 liters benzin, mens 2,0 og 2,2 fordeles på tre dieselvarianter, og som det nye skud i bøssen, en 1,6 liters med 112 HK og 270 Nm, som selvfølgelig hedder D-4D til efternavn, men motoren stammer fra Bayern og er udviklet og produceret af BMW.

En BMW motor i en Toyota!!! Hvorfor ikke kan man spørge, for den nye 1,6’er til Verso er ikke den første fremmede diesel i en Toyota, og med nye og skrappe krav til udledning af alle former for affaldsstoffer fra dieselmotorer, bliver de dyrere og dyrere af udviklet og producere, og når det stort set kun er Europa der både køber mange dieselbiler og samtidig er hårde i filen med krav til udledning, er det det nødvendigt at handle motorer på kryds og tværs, hvis man også vil være konkurrencedygtig.

Hverdagsløsning

Når der står BMW på en motor, ryger forventningerne i vejret. Så er det noget med rå power, det er dieselmuskler, som også kan begå sig på de tyske motorveje, men vi kan både berolige, og måske skuffe et par læsere ved at fortælle, at Verso 1,6 D-4D er en hverdagsløsning.

En meget veltrimmet dieselmaskine tilsat en velfungerende gearkasse med en meget velvalgt gearing hele vejen gennem systemet, det er en bil med lavt støjniveau, kom et par gange til helt at glemme, at få skubbet gearvælgeren helt op i 6. gear, så lidt motorstøj er der fra maskinen, selv man skubber godt til kanen med læs på motorvej, hvor vi kørte en lidt længere tur, for at se nærmere på olieforbruget, som plejer at være et kendt plus fra BMW’s dieselmotorer.

Det officielle ECE-tal siger 22,2 km/l, så det er pænt uden at være prangende, men det er også mere end godkendt, når Verso 1,6 diesel holder en anelse over 16 km/l, når bilen får en solid gang prygl på motorvejen, også på motorveje, hvor man ikke skal tænke på at overholde en øvre fartgrænse.

P1090507

Verso klarer sig flot med læs, den er meget lidt følsom for vind, så vi har kun to eller måske tre mindre gode bemærkninger på blokken. Denne ene er bilens instrumentering. De centrale instrumenter er og bliver ikke vores livret. Den form for familieovervågning og fællesskab af fart og andre målinger opfattes her som en misforståelse, næste minus er sædet, jeg fik faktisk lidt ondt i rumpetten efter den lange tur til friske forsyninger fra grænsebutikkerne, og så er det også et lille minus, at størst tilladte trailer er 1300 kg og noget kritiske 450 kg hvis der ikke er bremser på traileren.

Men totalt set en ganske god oplevelse. Høj komfort hvis ikke man skal sidde bag rattet alt for mange timer, godt udsyn og lavt støjniveau giver rigtigt mange pluspoint, og så vil ægte Toyota fans selvfølgelig spørge, når det nu er en BMW motor, holder den så lige så mange kilometer som en rigtig Toyota-kværn.

Det spørgsmål kan vi ikke besvare før om føje år, og så slutter vi med at bemærke, at det officielle Verso eller Sportsvan program udelukkende består af dieselvarianter.

 

P1090850Toyota Verso Sportsvan 1,6 D-4D kort:

Pris: 158.924 kr excl moms

Pris: 188.625 kr incl. moms

Motorstørrelse: 1.598 ccm

HK v. o/m 112/4000

Nm v. o/m 270/1750-2250

Manuel 6-trins gearkasse

Tophastighed: 185 km/t

0-100 km/t: 12,7 sek

ECE-snit: 22,2 km/l

Varerum: 1026 l

Kørevægt: 1540 kg

Totalvægt: 2260 kg

Trailer max/min: 1300/450 kg

Pin It on Pinterest