Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. October '15 10:28 by Jørli Petersen

Trækkeren

 

Først gik vi tæt på den klassiske Mercedes Vito, modellen med baghjulstræk, og nu er turen kommet til knap så klassiske Vito, den genopstandne model med forhjulstræk, så vi har døbt trækkeren.

Den første Mercedes Vito var til overraskelse for mange født med forhjulstræk, og lad os bare være lidt diplomatiske og sige, at det ikke var den helt store succes for Mercedes. Det er som om Mercedes ikke kan det der med træk på forhjul, og derfor skyndte man sig tilbage til det sikre, da man skulle skifte model efter års trængsler med den første Vito-trækker.

Fransk indflydelse

Med et udvidet modelprogram på Vito, har Mercedes valgt at have biler med både- og. De mindste Vito har forhjulstræk, men hvis de skal udsættes for noget tungere arbejde eller måske lidt flere heste, ryger trækket ned på baghjulene, men denne gang slipper Mercedes måske for de værste fejl og mangler, for det er en erfaren samarbejdspartner man har med på modellerne med træk på forhjulene.

Det er Renault der leverer mekanik og viden til Vito med forhjulstræk. Mercedes og deres nye franske partner har gjort mere end at bytte aktier, nu er Renault ved at sætte sig godt og grundigt på de mindste modeller i Mercedes programmet, også selv om man ser det lidt bredt, og Vitos mindste modeller er kun et eksempel.P1090810Mercedes er gået tilbage til forhjulstræk på den nye model Vito, eller skal vi kalde det valgfrit træk på enten for- eller baghjul. De mindste modeller har træk på forhjulene, og mekanik og viden er hentet hos Renault. Indendørs er det samme opskrift, uanset om man vil trækkes eller skubbes rundt i en ny Mercedes Vito.

Så skal det tilføjes, at Mercedes selvfølgelig har haft deres grundige finger med i spillet. Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, alle spor fra Renault er skjult så godt det kun kan lade sig gøre, men det er da også værd at bemærke, at Mercedes ikke er hoppet på Renaults nye dobbeltturbo motorer.

De skal først vise deres værd, før Mercedes hopper på den noget lune konstruktion, men to turboladere efter hinanden, så Mercedes holder sig til traditionel 1,6 diesel med maksimalt 114 HK, men vi tilføjer også, at kombinationen af Mercedes og Renault mekanik fungerer rigtigt godt og helt lydefrit.

Samme opskrift

De små forhjulstrukne udgaver af Vito spænder fra 2800 kg. ECE-snittet oplyses til et sted mellem 15,6 og 16,1 km/l alt efter udgave, og nyttelasten går fra 954 til 1314 kg.

Der er selvfølgelig flere længer og flere højder at vælge imellem, og alt er klassisk opskrift fra Mercedes, også når det gælder kabinen.

Det er ikke til at se forskel fra bag- til forhjulstrækker, man skal bag rattet for at mærke den tydelige forskel, og der er for alvor lagt op til en hektisk debat for Mercedes-fans, for hvad skal man nu vælge. For- eller baghjulstræk, og selvfølgelig er der forskel på de mange udgaver af Vito. En af de mere finurlige er bilens vendediameter.

Man skulle tro de små biler var mest egnet til at vende og dreje i byernes snævre gader og begrænsede parkeringsområder, men sådan er det ikke. Forhjulstrækket på de små begrænser hjulenes udslag, så det rent faktisk er bilen med baghjulstræk, der har lettest ved at dreje rundt om sig selv.

 

Mercedes Vito 109 CDI kort

Pris: fra 193.409 kr excl moms

Motor: R4 – 1598 ccm liter

HK v. o/m: 88/3800

Nm v. o/m: /2000

ECE-snit: 16,1 km/l

Totalvægt: 3050 kg

Kørevægt: 1846 kg

Nyttelast. 1314 kg

Max vægt for vogntog: 4000 kg

Varerum: fra 5,8 kbm.

Pin It on Pinterest