Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. October '15 18:09 by Jørli Petersen

Transit med minidyder

Fremtiden må afgøre, om Fords voldsomme brug af navnet Transit, er en fordel eller en ulempe. Det er imidlertid ikke til at komme uden om, at alt der ruller på gule plader, hedder et eller andet med Transit, og den mindste Transit er den nye Courier, som med en nyttelast på meget beskedne 554 kg, ligger et godt stykke fra det, man normalt vil kalde for en Transit.

Til gengæld er der ingen tvivl om, hvad Ford ønsker med den nye Courier. Man ønsker at dække hele programmet for varebiler, så man kort og godt kan sige, hvis du har brug for en varedyt, så bare kik ind til Ford forhandleren, – vi har lige den bil du har brug for.

Connect på kur

Konkurrenterne til Courier er især biler som Fiat Fiorino og dens to franske søskende. Vi arbejder med de mindste varebiler, og Ford går frisk og frejdigt til sagen med farver, der er knap så diskrete som normalt for varebiler, der er signalværdi i mange bilers kulør, og vi giver et par humørpoint til Ford for det friske initiativ.

Bortset fra størrelsen, er der ikke noget afgørende nyt ved selve Courier. Hvis vi påstår, at Courier er en skrumpet udgave af Connect, er det ikke helt galt, teknisk er løsningerne de samme, og motorerne er med en enkelt undtagelse alle kendte størrelser.

Nyheden er en 1,5 liters diesel, og med Fords beslutning om ”kun” at gå 100 kubik ned, for at lave en såkaldt lille udgave, – lægger man sig i forrest i førerfeltet, for den ny 75 hestes er slet ikke så skævbenet.

Vi vil gå så langt, at vi vil kalde motoren for ganske vellykket, den trækker fint over et pænt bredt område, den er ganske støjsvag, men det kan ikke undgå at falde i øjnene, at økonomien i den nye 1,5 ikke er så god, som hvis man havde valgt den større 1,6, som endda lægger 20 heste mere.

Det kan man godt tillade sig at kalde besynderligt.

Klassisk håndværk

Indretning, kabine og alt er tydeligt fra Ford fabrikken. Der er intet der overrasker, varerum, størrelse på skydedøre, læssehøjder og alt er nøjagtigt som man kunne have forventet, og det er tydeligt, at Ford kan sit håndværk.

Vi må også tilføje, at netop Courier kan være den model, der lukker Fords lille 1-liters benzinmotor ind på det danske marked for varebiler. Vi har i flere omgange været meget forsigtige med at anbefale den 1,0 liters Eco-boost motor med 100 HK til danske varebiler, men det ser mere fornuftigt ud til Courier, som med sin størrelse kan have en lidt anderledes brugerskare, end man finder for den helt traditionelle varebil.

Små virksomheder med begrænset forbrug, og noget der ligner 100 procent bykørsel, kan fristes til at anskaffe en Courier benzin, men det er i høj grad en overraskelse, at den lille Transit med den lille benzinmotor er modelseriens dyreste.

P1090762Klassisk konstruktion hele vejen igennem. Gode døråbninger i forhold til bilens størrelse, god læssehøjde og en brugbar skydedør i højde side. På toppen giver vi humørpoint til lidt friste farver til den nye lille varebil.

 

Den sidste motor i rækken er den velkendte 1,6 liters med 95 HK, som koster en sjat mere end den nye 1,5, men den skulle samtidig køre lidt længere på literen, så der er dømt nogenlunde dødt løb mellem 1,5 og 1,6.

 

 

P1090764Ford Courier 1,5 TDCi kort:

Pris excl moms: 99.4965 kr

Pris incl. moms: 122.624 kr

Motor 1,5 R4 75 HK

Drejningsmoment 190 Nm

ECE-snit: 25,6 km/l

Længde: 416 cm

Højde: 175 cm

Akselafstand: 249 cm

Varerum: 2,3 kbm.

Totalvægt: 1795 kg

Nyttelast: 554 kg

Pin It on Pinterest