Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. September '20 19:24 by Jørli Petersen

Transit vinder

Det er ikke første gang Ford Transit vinder en dansk titel, men det er første gang en såkaldt plug-in hybrid vinder en dansk titel, selv om årets vinder ikke er en helt ægte plug-in hybrid. På billedet er det juryformand Andreas Lang Hedegaard (th) og Tom Maxmølris fra Ford Motor Co. DK der hilser med tidens Corona sprog.

Årets Varebil i 2020 er som så meget andet Corona forsinket. Først i årets måned nummer ni var der kaldt til samling blandt årets nyheder, og da det skete med kort varsel, igen på grund af Corona, var det ikke alle nyheder, der kunne deltage, men de vigtigste biler var til stede, og især top-3 var allerede udpeget som forhåndsfavoritter.

Årets vinder er Ford Transit PHEV, så i teorien er Ford Transit den første plug-in hybrid til at vinde en dansk titel, og så alligevel ikke, for Transit er ikke det, vi forstår ved en ægte plug-in.

Denne meget anderledes Transit kører som en permanent el-bil. Uanset hvor meget motoren hyler under klappen, er det elmotoren der trækker Transit. Batteripakken i Ford Transit PHEV er begrænset, det samme er bilens rækkevidde, når den kører på ren el, og for at få det hele til at gå op, har Ford lagt en benzinmotor i Transit, hvor motorens opgave alene er at producere energi til drift af bil og til opladning.

Den nye udgave af VW Transporter var vores favorit til årets titel.

Princippet i Ford Transit PHEV er det samme som er gældende for biler af typen fuel-cell, brintbil eller andet udtryk for en bil, der altid kører på el medbringende egen energikilde, og skal vi være helt nærtagende, er Ford Transit PHEV ikke den første bil af denne type til at vinde en danske titel. Første bil var Opel Ampera, der blev kåret som Årets Bil i Danmark 2012.

Årets nummer to er en kraftig opdateret VW Transporter, mens årets nummer tre godt kan tåle betegnelsen årets mest brugbare nyhed for købere anno 2020 og -21

Sidste års vinder var igen i duel om danske stemmer, i år var det første år Toyota kunne sælge Proace City, så ret beset var det over forventning, at sidste års vinder kunne klare en placering som nummer fire.

Renault havde hentet deres første rent elektriske Master til Danmark, men bilen ankom i sidste øjeblik. Den kunne kun testes uden læs, og med en rækkevidde på begrænsede 120 km, var det op ad bakke for Master ZE. Endelig var søstermodellen til Master til stede i traditionel udgave, for når Renault har en ny Master, har Opel også en ny Movano, som forsvarede den traditionelle type kassevogn i klassen op til 3500 kg totalvægt.

Vores vinder

Som altid er det forbundet med stor risiko, at være favorit hos Bursd.com. Når vi skal fordele point til varebiler, går vi efter det, vi betragter som det generelt bedste køb for dagens brugere. Vi måler og vejer dagens brugsværdi, og først når alt det praktiske er på plads, vurderer vi fremtidens muligheder, for den nye type Transit har begrænsninger, og den kan kun skaffes i begrænset antal.

Derfor var vores favorit VW Transporter, som vi lige nu betegner som tidens bedste varebil i klassen omkring 3000 kg totalvægt, og den er så god, at vi kvitterede med topkarakter.

Ford Transit Custom PHEV er både Van of the Year 2020 og nu også Årets Varebil i Danmark 2020. Vinderbilen kan kun købes i begrænset antal. Lidt endnu. Måske!

Vi løfter på hatten og placerer Ford Transit PHEV som årets nummer to, vi ved der er masser af fremtid i den ide, der ligger bag denne Transit, mens Transit Custom PHEV ikke er en egentlig top løsning, når vi tæller alle fordele og mindre gode fordele sammen.

Vi havde også Nissan NV300 som årets nummer tre. Med en plads som nummer tre, er det også en tredjeplads til Renault Trafic og Fiat Talento, – alle tre er samme bil, og måler vi NV300 på rene forbedringer, burde bilen måske have været kåret som årets højdespringer, for der er en verden til forskel på den tidligere NV300 m.fl. med den tidligere 1,6 diesel til dagens bil med 2-liters diesel, og vælger man Nissan, får man i tilgift fem års garanti.

Årets Varebil i Danmark 2020

1 Ford Transit Custom PHEV 74

2 VW Transporter 56

3 Nissan NV300 32

4 Toyota Proace City 29

5 Renault Master ZE 23

6 Opel Movano 11

Sådan stemte Bursd.com

1 VW Transporter 10

2 Ford Transit Custom PHEV 7

3 Nissan NV300 4

4 Opel Movano 3

5 Toyota Proace City 1

Et Corona ramt antal deltagere stillede op til kåring af Årets Varebil i Danmark 2020, men alle de rigtige og alle favoritterne var tilstede.

Pin It on Pinterest