Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. August '20 20:14 by Jørli Petersen

Tre gange hybrid

Der er fløjtet op til åben dyst mellem helt ny Renault Clio hybrid og en lige så ny Toyota Yaris hybrid.

Renault har det med at koncentrere sine nyheder. Der kan gå ganske lang tid hvor der ikke sker ret meget, hvorefter det pludselig vrimler med nyt, og det er sådan et efterår vi kommer til at se hos Renault.

Samtidig er det nyheder, der kan sælges i stor tal. Hvis vi nøjes med at hviske hybrid og plug-in hybrid, er døren åbnet på vid gab målt på aktualitet, og hvis det første indtryk af de i alt tre nyheder skal vurderes på funktion og duelighed, ligner det tre meget velplacerede nyheder, som godt kan lande meget højt på de danske salgslister.

Nyhed nummer et er Renault Clio. En meget velkendt og populær bil på det danske marked, tidligere også meget populær som stationcar, men nu står den op hybrid. Traditionel hybrid efter samme opskrift som de fleste kender fra Toyota, og dette efterår mødes disse to biler i direkte konfrontation med nye modeller. Det bliver Clio mod Yaris.

Nyhed nummer to er lige så interessant, en Renault Captur plug-in hybrid, og på den måde rykker Renault ind i den mest stormomsuste bilklasse netop nu, den lille såkaldte SUV-type, som bliver mere og mere populær, og som til dato har manglet en plug-in hybrid, hvis man vel at mærke regner Kia Niro for en større bil, og det er vi tilbøjelig til.

Clio med kompakt 1,6 motor og 230 volt elektrisk system.

Clio hybrid

Nyhed nummer tre er Megane plug-in hybrid. Megane er den mere klassiske type danske familiebil, som i dag mere bejler til jobklassen, og igen bliver nærmeste konkurrent en Kia, det bliver et direkte opgør på plug-in mellem Renault og Kia.

Egen teknik

Første nye model bliver Captur. Det ligner salgsstart på et eller andet tidspunkt i oktober, men det interessante ved Captur og Megane, der deler teknik, er den anderledes måde Renault har valgt til deres hybridbiler. Vi har i snart mange år peget på Toyota som mestre i hybrid, de har mange års praktisk erfaring, men Renault har også mange års erfaring med rene el-biler, ligesom Renault har mange års erfaring med formel 1, hvor man de senere år har har hygget sig med hybridteknik, og Renault oplyser, at den teknik man har lagt i alle hybridbiler, er lagt tæt op af det man har lært fra motorsportens ypperste klasse.

Megane er klassisk type dansk familie- og jobbil. Som plug-in hybrid står den på 160 HK og næsten uhyrligt lave forbrugstal.

Det er opsigtvækkende, at Renault har udviklet en helt særlig 1,6 liters benzinmotor til de tre hybridbiler. Det er samme kompakte 1,6’er der ligger i alle tre biler, det er også samme type automatgear, der er ligger i alle tre biler, men det er ikke en type DSG, som vi oprindelig troede der blev lagt i Renault, det er en ny meget kompakt type automatgear, som mest ligner en lidt anderledes type planetgear.

Batteripakken i de tre nye modeller består af et 1,2 kWh batteri til Clio, batteriet er placeret under bunden i bagagerummet, det elektriske system arbejder med 230V, økonomien siger 23,3 km/l for Clio hybrid, og det er mest af alt hensynet til netop Clio, der har fået Renault til at vælge de løsninger man har taget i anvendelse, for et af de vigtige hensyn var kompakte ydre mål.

Renault Clio med den nye 1,6 liters kompakte benzinmotor lægger sammen med el-motoren 140 HK. Slet ikke så dårligt. 140 heste til en Clio med et velfungerende automatgear med rigtige tandhjul, – Renault spiller på de helt rigtigt tangenter, men man kan selvfølgelig skrue op for ydelse og samlet effekt, og det er hvad man har gjort i Captur og Megane.

160 hestes Captur

Springet fra Clio hybrid til de to plug-in hybrid biler, er mest af alt en større batteripakke, som kan lades i den hjemlige stikkontakt eller fra en offentlig ladestander. Captur og Megane er udstyret med en 9,8 kWh batteripakke, hvor batterierne er gemt under bilens bagsæde.

Lækre sæder i Megane Plug-In Hybrid.

Ladestikket er det mest almindelige type 2. Ladetid mellem tre og fem timer.

Batterierne giver bilerne en teoretisk rækkevidde på 65 km i bykørsel og godt 15 km mindre ved blandet kørsel, el-delen i de to plug-in hybridmodeller arbejder med et 400V system, et system der også anvendes i rene el-biler, og uanset om man vælger Captur eller Megane, råder man samlet over 160 HK, og igen, – et tilsyneladende meget veltrimmet automatgear, som vi glæder os til se nærmere på i en dansk test.

Det er også positivt, at man kan køre med trailer efter alle tre biler, største trailervægt finder vi efter Clio hybrid, her kan man køre med 910 kg haveaffald efter bilen, før man overskrider vægtgrænsen, men både Captur og Megane kan køre med en op til 700 kg tung hjørnesofa fra det lokale møbelhus.

Det bliver som tidligere nævnt Captur, der kommer først til det danske marked. Godt en måned senere står den på Megane plug-in, mens vi er meget tæt på årsskiftet til det nyudnævnte OL-år, før Clio hybrid står klar hos de danske forhandlere, så de første måneder slipper Toyota Yaris for det, der kan ligne en rigtig velkvalificeret konkurrent.

Priserne starter ved 222.000 for Clio hybrid. Captur kommer til at koste fra 260.000 kr, mens Megane plug-in koster fra 283.000 kr.

Captur ligner en mulig dansk dansk topsælger. En bil af den mest populære type tilsat moderne plug-in teknik. Dansk debut allerede i oktober.

Pin It on Pinterest