Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. January 10:24 by Jørli Petersen

Tre kolde fra siden

Danmarks billigste varebiler, gør igen ombyggede personbiler aktuelle som varebiler.

Det har tilsyneladende været et større slag i ansigtet end tidligere oplyst, at Renault blev småfornærmet over den succes, Dacia fik med den tidligere Dokker.

Det gik lidt for godt, så den napper vi, tænke Renault for et par år siden, så i dag er der ingen Dokker hos Dacia, men bilen lever fortsat i bedste velgående som Renault Express, – dog ikke med samme succes, som dengang navnet var Dokker.

Danmarks billigste varebil Dacia Sandero. En praktisk let varebil, som gør den elektriske varebil ualmindelig kostbar i direkte sammenligning.

Nu har Dacia tilsyneladende tænkt sig grundigt om, og svarer nu igen med ikke en, – men hele tre varebiler, som alle er ombyggede personbiler, men alle med priser, der ligger mærkbart under det Renault forlanger for billigste Express.

De tre modeller er efter pris, Sandero, Duster og den nye Jogger.

Priserne på de tre er 93.472 kr for billigste Sandero, Duster koster i billigste trim 137.551 kr, mens den nye Jogger topper prislisten med 149.053 kr. Alle priser er plus moms.

Renault forlanger 161.000 kr for billigste Express, men kan de fire biler sammenlignes bare nogenlunde?

Klassisk ombygning af personbil til varebil. Et næsten dkskret skillerum bag førerpladsen.

Ikke helt, vil mange varevognsspecialister nok mere. Renault Express er en klassisk varebil med lukket varerum, den adskiller sig også fra de tre gange Dacia med sin motorpakke, Renault har 1,5 liters diesel, hvor Dacia udelukkende tilbyder benzin, men man skal være lidt ekstra omhyggelig med Renaults prisliste, for næste trin af Express koster kun 4000 kr mere, og for de penge får man ekstra 20 HK, og det er med statsgaranti de billigste heste i dansk bilbranche, så hvis den alligevel står på Express, så køb den dyre model.

Dacias nyeste model Jogger er den største, men også dyreste af de tre nye varebiler.

Dacia frister tilværelsen med 1-liters 3-benet motor. Både Sandero og Duster har 90 hestes minimaskine, mens Jogger henter 110 HK ud af samme bunke jern, men så har Dacias billige varebiler også den fordel, at man har et markant bedre udsyn fra førersædet, der er glas hele vejen rundt, det er ombyggede personbiler med de fortrin det kan have, og så skal man ikke underkende, at mange virksomheder med begrænset kørselesbehov, kan have stor fordel af at købe en benzinbil til de små daglige gøremål. Især hvis man har mange koldstarter.

Daica blev frataget den tidligere topsælger Dokker, der nu sælges af Renault som Express, men her er svaret fra Dacia. Tre nyheder, som prismæssigt sender Express ud i mørket.

Pin It on Pinterest