Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. November '17 09:57 by Jørli Petersen

Tre sider …

Iveco Daily kører uden om diverse borgmestres uvilje mod alle former for diesel. Daily klarer allerede kommende 2020 krav, den fås med gasmotor, og som el-varebil med totalvægt op til fem ton.

Iveco løser alle problemer med levering af varer i storbyer, hvor diverse borgmestrer har lyst deres forbandelse over alle dieselkøretøjer. Iveco Daily kan nu kaldes tre sider af samme sag. Bilen til distributions- og servicekørsel af enhver art fås med den traditionelle Euro 6 dieselmotor, den fås med gas, og for at binde en sløjfe rundt om alle kørselsforbud, kan man også få Daily som el-bil – eller mest korrekt, el-varebil.

I gasversion kører Daily med den kendte 3-liters motor, som omstillet til gas yder 136 HK og 350 Nm. For at lette den daglige tilværelse i bytrafik, er bilen udstyret med Ivecos velkendte 8-trins automatkasse, som lige nu er vores bud på tidens bedste automatkasse til arbejdsduelige varebiler i den tunge klasse.

Dieseludgaven af Daily er også forbedret, selv om det ikke er længe siden Euro 6 blev indført. Næste version af den renere dieselmotor hedder Euro 6 RDE, og den sidder allerede klar i motorrummet på Daily, selv om den først bliver obligatorisk i 2020. Det er den lækre 2,3 motor fra Fiat, der klarer Euro 6 uden AdBlue eller andet middel til renere forbrænding, men hvis man tilfører denne motor en lidt skrappere katalysator, overholder 2,3 motoren fra Fiat de kommende krav med stor afstand til grænseværdierne.

Den elektriske version af Daily er ikke en egentlig nyhed. El-Daily har været på markedet i otte år, men bilen er løbende forbedret, og i nyeste trim har Daily en rækkevidde på 200 km. Hvor meget det er i den danske hverdag ved vi ikke, men Daily fås med totalvægt op til fem tons som el-transporter, og i seneste version har man nedbragt ladetiden til to timer, så med mindre opladninger i løbet af en arbejdsdag, kan den teoretiske rækkevidde komme et godt stykke forbi de 200 kilometer.

Den blå streg i fronten på den nyeste Daily betyder, at bilen er en af de tre nyheder, der alle kører mere rent end tidligere. Med det nyeste i dieselteknik, med 3-liters motor der kører på gas eller som 100 procent el-køretøj.

Pin It on Pinterest