Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. September '19 17:09 by Jørli Petersen

Tre VW ellerter

Den har været længe undervejs, men fra foråret 2020 begynder VW at sælge ID.3 på samtlige markeder på een gang. Vi gætter på lange leveringstider.

Tre typer batteri og tre priser er allerede klar for den nye VW ID.3, som bliver den første helt ægte el-bil fra det store tyske mærke. Når vi kalder bilen helt ægte, er det fordi ID.3 er udviklet som el-bil, og ikke er en allerede eksisterende bil, som efterfølgende har fået el-motor og batterier, og den helt store forskel på ID.3 og tidligere elektriske forsøg fra VW, er bilens grundkonstruktion.

VW ID.3 trækker på baghjulene. Nøjagtigt som den gamle VW Boble, og elmotoren ligger nøjagtigt samme sted som den gamle boxermotor, så man kan næsten påstå, at VW søger tilbage til rødderne, men hvis man kører VW’s drømme videre til det danske marked, er der måske et par enkelte mislyde.

VW lancerer den første ægte elbil som lille, men den er rent faktisk større end nutidens model Golf.

VW beskriver bilen som ”lille”. Det er den måske også set med tyske øjne, men hvis vi ser på de rent fysiske mål, er ID.3 meget tæt på det vi kender fra VW Golf, længden på ID.3 er den samme, den er 10 cm. højere og akselafstanden er betydeligt længere med hele 277 cm, men de tre batteripakker ligger så langt nede i bilen som det er praktisk muligt.

God plads til bagage og god plads i kabinen. Især pladsforholdene omkring bagsædet får positiv modtagelse.

Pladsmæssigt er der ros til ID.3, de første prøvesidninger fra Frankfurt melder generelt om ganske god plads, der er især plus til benplads omkring bagsædet, og så bliver man bestyrket i den mistanke der har bredt sig med de seneste par nyheder fra VW, – man er ved at lave om på de specialiteter, som gennem årene har givet VW et ry som en kvalitetsbil.

VW har lagt afgørende vægt på to ting. Det man rører ved skal være blødt og lækkert. Det kendes især fra dørsider og instrumentpanelet. Det næste VW har været hysteriske med, er det diskrete klik der lyder, når man lukker døren til en VW. Disse ting har været vigtige for VW’s ry, kunderne har givet karakter for det man kan se, mens det usynlige har haft knap så høj prioritet hos VW.

Derfor er det værd at bemærke, at den generelle opfattelse fra Frankfurt er den samme som med T-Roc og T-Cross. For meget fornemmelse af plast, og hårde overflader, så hvad der det der sker hos VW?

Er det hård og billigere plastmaterialer, der skal være med til at betale for VW’s gigantiske bøder på det amerikanske marked?

Tre motorer

De tre motorer i ID.3 er på henholdsvis 45, 58 og 77 kWh. Det skulle give bilen en rækkevidde på 330, 420 og 550 km efter den nye WLTP norm.

De to store udgaver af ID.3 har en elmotor på 204 HK, der er ikke oplysninger om den lille model ID.3, men vi kender allerede de danske priser, der starter ved 280.000 kr.

ID.3 har sit eget design i kabinen, men det er også her den nye VW møder samme kritik som flere af de seneste nyheder. For billige materialer, for hårde overflader og et indtryk af alt for meget hård plast.

For de penge får man foruden den lille ID.3 med stadig ukendt motor en fem års servicepakke, en hjemmelader fra Clever, det første års elforbrug er med i prisen, og så giver VW otte års garanti på batterierne, forstået på den måde, at VW garanterer en vis kapacitet på batterierne, når de er otte år gamle.

Den nye VW ID.3 er klar til salg i Danmark i foråret 2020. Det hører med til historien, at VW siger det samme på samtlige markeder, så vi tør allerede nu forudsige en ganske lang ventetid, et emne som ikke er ualmindeligt for nye modeller fra VW.

Vi bemærker også, at VW siger ja til en trækkrog på den nye ID.3, men vægten på krogen er så begrænset (75 kg), at den tilladte trækkrog kun er brugbar til en cykel- eller eller bagageboks.

VW satser stort på den nye ID.3, der kommer i tre versioner. Den mest populære i Danmark forventes at blive midtermodellen med 204 hestes motor, et batteri på 58 kWh og en teoretisk rækkevidde på 420 km. Priserne starter ved 280.000 kr.

Pin It on Pinterest