Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. January '18 15:23 by Jørli Petersen

Turbo-sjov

Herlige Swift med klassens sjoveste og mest inspirerende køreegenskaber har endelig fået en turbomaskine, som også giver lidt smæk for skillingerne.

Vi har skrevet det før, og nu gentager vi det glade budskab, for Suzuki Swift har endelig fået en slags hverdagsmotor, der passer til bilen, og med det mener vi motorkraft, som bare nogenlunde lever op til de generelle køreegenskaber, som siden den første Swift har været et adelsmærke for den vakse Suzuki.

Første gang vi havde den nye Suzuki til test, var det 1,2 udgaven med mild-hybrid system, der giver lidt bedre benzinøkonomi og en lille hjælpende hånd, når der skal trædes ekstra hårdt i pedalerne.

Hovedindtrykket fra første runde med Swift var, at bilen skam kørte udmærket, at den havde egenskaber til meget mere, at vi glædede os til mere hidsige versioner, og at mild-hybrid systemet måske duftede lidt for meget af hårnet til at falde helt i hak med Swift.

Suzuki Swift går ikke over i bilhistorien for en lækker kabine. Det er klassens gennemsnit, men følelsen af køreglæde kan opleves i disse halvkedelige omgivelser.

Og sørme om ikke testbilen i turboudgave også har mild-hybrid. I dette tilfælde har vi meget mere end svært ved at mærke, om systemet i det hele taget hjælper noget som helst, og dermed går vi videre til det fornøjelige, – at turbomotoren er den hidtil bedste motorisering af Swift, vi har prøvet til dato.

Vi er ikke et kvart sekund i tvivl. Hvis du overvejer en Swift, så glem alt det med startpris på 130.000 kr plus alt muligt, og koncentrer dig om det Suzuki kalder Boosterjet. Det er denne version, der giver et klædelig skub i bagdelen, når man træder på pedalen til højre, og det er den version, der også napper en daglig overhaling som en selvfølge.

Et lille desværre

Trofaste læsere vil måske begynde at undre sig, for hvad er det der sker? Er vi godt i gang med at skamrose en 3-cylindret motor, men bare rolig, vi skal nok komme med det traditionelle forbehold, for vi kan da let forstille os en endnu bedre motor til især Swift. Vi kan så trøste os med, at den variant er på vej, men til det mere hverdagsagtigt brug, er det den 1-liters turboting, der henter alle de point, vi kan sende efter den nye Swift, som især lider godt af Suzukis evne til at lave et rigtigt godt og vridningsstift karrosseri, der samtidig vejer utroligt lidt.

Den hidtil bedste motorisering af en nogenlunde standard Swift. 1-liters turbo, – desværre 3-cylindret.

Disse to ting trækker normalt i hver sin retning, men det er yderst sjældent vi kun skal bruge tre cifre, når vi skal sætte tal på en bil køreklar vægt. Hvis vi trækker vægt af fører og vædsker fra, rammer vi tæt på de 900 kg i egenvægt, og den lave vægt er en af forklaringerne på bilens adræthed, dens evne til at reagere meget hurtigt på styreudslag, den evne til at sno sig mellem kegler på slalombanen, og når Suzuki samtidig har tilpasset turboladningen til at ligge pænt i midten, opnår man et pænt bredt maksimalt moment, som ligger præcis i det område, hvor man oftest har brug for lidt hurtig respons til de trækkende forhjul.

Testbilens pris er 192.000 kr før levering med to-farvet lakering, og det er en pæn pris for en bil i B-segmentet, eller det man også kalder den lille familieklasse. Merprisen fra den billigste model er 60.000 kr plus, og fordelen ved at tilvælge turboudgaven med mild-hybrid skulle være et forbrug på 23,3 km/l i officielle tal, vi indrømmer, at vi er lidt overrasket over bilens begrænsede forbrug, men om det vil være meget anderledes hvis vi fravælger mild-hybrid og en del udstyr, er det helt åbne spørgsmål. Vi tror ikke på den store forskel.

Til gengæld sparer vi 33.000 kr som udgangspunkt, 25.000 kr hvis vi fravælger to-farvet lakering, vi må så finde os i et ECE-tal på 21,7 km/l, men begge biler har samme ejerafgift på 330 kr halvårligt, så man får end ikke et lille plaster til at lappe på merprisen, så vort budskab skal bøjes i neon.

Suzuki Swift skal købes i turboversion, og man skal ikke kaste penge efter mild-hybrid. Med den løsning, er der garanti for lidt sjov bag rattet og ikke langt til et lille smil, når man godt vil lidt hurtigt gennem den frække kurve forude.

 

Suzuki Swift 1,0 Boosterjet M-H

2-farvet lakering giver et ekstra pift, merprisen er 8000 kr, men glem bare alt om Mild-Hybrid til en turbo-Swift. Det er kort sagt ikke pengene værd.

Pris: fra 129.990 kr

Pris for testbil: 191.990 kr

Motor: 1,0-liter 3-cyl

5-trins man

112 HK v. 5500

170 Nm v. 2000-3500 o/m

0-100 km/t: 10,6 sek

Tophastighed: 195 km/t

ECE-snit: 23,2 km/

Kørevægt: 990 kg

Totalvægt: 1380 kg

Trailer: 400/1000 kg

CO-2: 97 g/km

Pin It on Pinterest