Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. November '18 09:59 by Jørli Petersen

Tyskland vælger Jaguar

Årets Bil i Tyskland er en lige højre til alle tyske konkurrenter.

Auto des Jahres 2019 eller GCOTY, som tyskerne mener titlen skal hedde, blev lidt uventet den nye Jaguar I-Pace, og når vi siger uventet, er det fordi de tyske hjemmemærker i høj grad var repræsenteret i den tyske kåring, hvor 14 tyske motorjournalister skulle vælge årets bedste nye bil.

At tænke sig: En Jaguar som Auto des Jahres i Tyskland. Og så en elektrisk Jaguar.

Det var et par alvorlige dask på kinderne til de tyske konkurrenter, hvor Audi A6 blev nummer to med VW Touareg som årets nummer tre, mens Peugeot 508 og Hyundai Nexo lukkede og slukkede den tyske top-5.

Jaguar Pace med E og I kan blive den hidtil største succes for det nu tidligere britiske mærke.

Kun to af de tyske favoritter går igen i det danske finalefelt. Her er den tyske vinder plus Peugeot 508 blandt de nominerede til den danske titel, mens Audi A6 og VW Touareg ikke var i nærheden af en dansk nominering.

Hyundai havde også sendt den nye Nexo til den tyske kåring. Den fornøjelse kørte uden om det danske finalefelt, hvor vi til gengæld fik Hyundais nye ellert i den danske top-5, men Nexo er en brintbil, som vi her på redaktionen mener, ville have været en seriøs kandidat til den danske titel, hvis Hyundai havde valgt at stille med Nexo.

Jaguar I-Pace er på vej til det danske marked. Biler begynder så langsomt at komme til landet i begyndelsen af december, men med Norge som storaftager af alt der kører på el, og nu også en titel som Auto des Jahres i Tyskland, er der ikke udsigt til ret mange biler til Danmark, eller sagt på en anden måde, der kan blive kilometer lang ventetid på en Jaguar I-Pace på danske plader.

Men igen. Tænk at det kan lade sig gøre. En indisk bil som årets bedste nye bil i Tyskland!!! Jaguar vil nok påstå bilen er britisk, men det gør jo ikke sagen meget bedre. Det er stadig ikke en tysk automobil, og en engelsk vinder på tyskernes egen hjemmebane. Det ligner en revolution.

Jaguar I-Pace er også nomineret til den danske titel, men det kommer ikke til at hjælpe på ventetiden på en ny I-Pace. Der er allerede kilometer lange ventelister, og en tysk titel gør det ikke lettere.

Pin It on Pinterest