Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. May 16:00 by Jørli Petersen

Ud og ind

Først røg VW micro-ellert ud af markedet, nu er den tilbage. Og med bedre priser.

Selv om Dacia’s nye ellert endnu ikke er kommet ud til de danske forhandlere, har den nye lavpris el-bil allerede haft stor indflydelse på markedet, for priserne er kommet under voldsomt pres.

Nyeste fingerpeg i retning af billigere el-biler er VW e-Up, der først blev trukket ud af markedet, og nu er den lidt uventet tilbage.

Kort fortalt handler e-Up om en ægte micro, en ægte elektrisk bybil, en ellert til at det nære og praktiske, men det er også en bil med en rækkevidde op til 350km ifølge de officielle data, men det kræver, at det først og fremmest er sommer, og man kan holde sig langt væk fra åbne landeveje og motorveje i særdeleshed. De 350 teoretiske kilometer kan kun opnås i ren bykørsel, hvor det blandede forbrug hedder max. 258 km.

VW e-Up er ægte el-bil i microklassen, men selv om den er blevet mere prisrigtig, er den ikke længere den billigste.

Motoren siger 83 HK, de 212 Nm er mere end fornemt for en bil i størrelse micro, batteripakken er på 32,3 kWh, og hvis man ønsker mulighed for hurtig- eller lynladning, koster det ekstra.

Den gode nyhed er måske ikke så meget VW e-Up og bilens genkomst, det er prisen.

Når VW forlanger 160.000 kr for den enlige udgave af e-Up, er det et tegn på billigere el-biler, og hvis vi ser os rundt i byen efter noget tilsvarende micro og ren el, falder blikket på Fiat 500e, som i billigste udgave koster 190.000 kr, og alt andet er dyrere.

Men hvor længe?

Priserne på el-biler ser ud til at være i aftagende. Dacia gav bolden op, alle andre må nødvendigvis følge med.

Pin It on Pinterest