Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. May 11:15 by Jørli Petersen

Udbryderen

En ny front til en allerede eksisterende bil. Opel har rollen som udbryder af et større samarbejde med varebiler, men man står langt fra alene.

Vivaro er stadig en Opel, men selve bilen er ny. Ny for Opel, men ikke for andre. Man kan sige, at Vivaro er rykket ind på et vinderlod, og hvis nogen skulle mene et modelskifte er sket på en lidt let baggrund, er det både rigtigt, men til gengæld er det Opel, der står for fremtidens nyheder.

Opels faciliteter ved Frankfurt er det nye hovedcenter for alle nye varebiler til PSA koncernen, så om nogle år er en ny Opel også en nyhed for mindst tre andre bilmærker. Klub fire kan man kalde det, hvis ikke det bliver en klub fem, for ingen ved, om Toyota forbliver i samarbejdet med PSA over en længere årrække.

Den store nyhed for Opel er selvfølgelig en ny model Vivaro, en anderledes bil med vægt på andre kvaliteter, men set helt snævert på ny Vivaro, så er nyheden en 2-liters diesel, hvor man tidligere fristede tilværelsen med 1,6 liters i flere udgaver.

Vivaro i topudgave yder 177 seje dieselheste, som selvfølgelig også nyder godt af AdBlue.

Det er selvfølgelig ikke den fulde sandhed. Vivaro findes også med 1,5 liters diesel, en motor der findes i en længere række biler, men næppe en motor, der virker som den store magnet på mange købere i den populære 3-ton klasse.

Modsætningen til den 1,5 liters miniature, er testbilen i topudgave, den 177 hestes 2-liters, en variant der både skal tage kampen op med Transit og Transporter i deres respektive topudgaver, men med PSA koncernens gode nye 8-trins automatgear der også findes i en længere række modeller på kryds og tværs i alle bilmærker, har Opel et behageligt forspring, for ingen af de naturlige konkurrenter, har et automatgear, der når helt samme kvalitative højder. Det er og bliver bare et rigtig godt automatgear.

Så gruelig meget

Motoren på to liter er til gengæld mere almindelig. Der er ikke de stor plusser eller for den sags skyld noget minus at hente i den 2-liters klasse, det er som om alle bilmærker har fundet samme nøgle til en 2-liters. Man er bundet op på de samme miljøkrav, så spillerummet fra mærke til mærke er blevet mindre, for enten kravler man under tidens krav til udledning, eller også er man ude af markedet, og alle bruger AdBlue, selvfølgelig også Opel med den 177 hestes topmodel.

Varerum uden overraskelser. Dagens standard.

Kabinen i ny Opel Vivaro er også en meget kendt størrelse. Vi kender sæderne, som vi endnu engang ikke ønsker at fremhæve, vi ved nu af erfaring, at test af denne type PSA koncern varebil skal foretages i afmålte tidsperioder, for bagdelen er ikke vild begejstret for PSA’s valg af sæder, som kan være undfanget i en hektisk sparetid, hvor de efterfølgende forsøges forklaret med let vedligehold og smudsafvisende, men behagelige eller bare acceptable til en lidt længere strækning, – et helt klart nej.

Udstyrsniveau er også meget type gennemsnit for den 3-ton kassevogn. Det er muligt at få den sikkerhed man er parat til at betale for, der er en pæn gang basis sikkerhed i Vivaro, men vil man på omgangshøjde med det man finder i en standard personbil fra middelklassen og op, skal man enten være parat til at betale, eller også skal man finde det leasingselskab, der fik den bedste aftale med den danske importør.

Dermed har vi kort med meget præcist sat navn og profil på en meget kendte model. Opel Vivaro kan nu igen prale af at være en del af pæne ting til pokalskabet, Opel deltager også med Vivaro i den næste udgave af Årets Varebil i Danmark, hvordan de klarer sig må tiden vise, men det afgørende for Vivaros fremtid er ikke længere de danske forhandlere og deres evner til at sælge biler, nu ligger hele afgørende hos den danske importør, som styrer tre af de fire ens udgaver af Vivaro.

Selve indretningen af Vivaro er ganske god, men sæderne mangler en del i daglig siddekomfort.

Det er op til den danske importør at afgøre, hvem der skal sælges flest varebiler. Det afgøres ikke på den vejledende listepris, men på de rabatter man er parat til at give de enkelte leasingselskaber.

Alligevel har vi et godt øje eller måske nærmere en blødt punkt for Opel. De har været så meget gruelig grimt igennem, plusser til Vivaro er den nye 2-liters diesel, men det er i særdeleshed markedets bedste automatgear til en 3-ton klassisk dansk varebil.

At det så er Opel, der skal stå for udvikling af fremtidens varebiler, er måske et hold-kæft bolsje til de mange medarbejdere i Rüsselsheim, som nu skal spørge Paris, før der skal købes en frisk portion popnitter.

Opel Vivaro L3V2 177 aut

Opel Vivaro er netop nu nummer fire i rækken af identiske biler. Med PSA’s overtagelse af Fiat, kan det blive til fem gange samme bil i løbet af få år.

Pris excl moms: 250.955 kr

Pris incl moms: 299.369 kr

Pris fra excl moms: 159.900 kr

Motor: 2,0 liter 4-cyl

8 – aut

177 HK v. 3500 o/m

400 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 10,3 sek

Tophastighed: 170 km/t

Forbrug: 13,3 km/l

Kørevægt:1860 kg

Totalvægt: 3100 kg

Trailer: 750/2500 kg

CO2: 196 g/km

Pin It on Pinterest