Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. November '16 21:19 by Jørli Petersen

Uden fløde, tak …..

Ny front og måske mere vigtigt, biler i rigelige mængder til det danske marked og lavere startpris. Et lynportræt af Mokka X

Ny front og måske mere vigtigt, biler i rigelige mængder til det danske marked og lavere startpris. Et lynportræt af Mokka X.

Opel Mokka ser endelig ud til at komme til Danmark, og jo, vi er helt opmærksomme på, at Mokka har været på Opels danske modelprogram i flere år. Problemet med Mokka har været, at den danske Opel importør ikke har gjort meget ud af Mokka, måske fordi de kun har kunnet få bilen i begrænset antal, for Mokka har været populær i flere lande, og Opel sælger selvfølgelig biler, hvor fortjenesten er bedst.

Sammen med facelift på Mokka, har Opel øget produktionen, så nu er der også rigeligt med biler til Danmark, og vi røber ingen større hemmelighed, når vi siger, at vi har en svaghed til Mokka fra og med det tidspunkt, hvor bilen fik Opels egen 1,6 liters dieselmotor.

Tju-hej hvor det pyntede på Mokka, og motoren er stadig på programmet, endda i flere varianter, med 110 og 134 HK, og selv om Mokka visse steder får kritik for at være for lille, er vi ikke nødvendigvis enige i alle punkter, faktisk står Mokka højt på redaktions hitliste.

Prisen på ny Mokka med laverer afgifter o.s.v. er blevet behageligt lavere. Nu starter prisen ved 210.000 kr, men det er med 1,4 liters turbo-benzin, og her er vi klar med en advarselE en benzin-Mokka er kun til begrænset kørselsbehov, for det faktiske benzinforbrug er rigeligt højt, så hedder det Mokka, skal man vælge sort, det er Mokka uden fløde, – det er Mokka diesel.

On star til Zafira

Nyhederne i Mokka er begrænset. Face-lift består af ændet front og ny instrumentering, hvor oprydning i Opels mange knapper har stået øverst på dagsorden. Samtidig er en stor trykfølsom skærm rykket ind i Mokka, umiddelbart set ændringerne fornuftige ud, men vi venter med den endelige vurderring, indtil vi har afprøvet Opels nye knapfordeling i praksis.

Færre knapper og større skærm midt i bilen. Opel kalder det oprydning, og hvis ikke man kan finde rundt i systemerne, kan man trykke på OnStar knappen, og få vejledning på dansk.

Færre knapper og større skærm midt i bilen. Opel kalder det oprydning, og hvis ikke man kan finde rundt i systemerne, kan man trykke på OnStar knappen, og få vejledning på dansk.

Det samme gælder indretningen af Zafira, som også har fået nyt liv med lidt ændret design hist og pist, et bredt motorprogram med to 1,6 liters diesel og en 2-liters diesel på toppen, og som det er tilfældet med Mokka, er en af de helt store nyheder på Opels danske modeller, det system der kendes under navnet OnStar.

Et system som har været på markedet siden 1996 i USA, nu, – 20 år senere, kommer det endelig til Danmark, og Opels OnStar er et system, som udvider de muligheder man har, for at få alle former for hjælp når man er på farten. Man kan få løst tekniske problemer, man kan få hjælp til at finde adresser, hoteller, kalde på nødhjælp, men systemet reagerer også automatisk hvis en air-bag udløses, og i første kvartal af 2017, bliver en Opel med OnStar forvandlet til et hotspot, hvor mobiltelefonen, som bliver en integreret del af hele bilens system, bindes sammen med en udvendig antenne på bilen, som giver mere sikker dækning, især på systemets netdel.

Prisen på Zafira er også blevet billigere, og første korte indtryk af bilen tyder også i retning af små forbedringer på en iforvejen rigtig god bil, og efter de seneste reguleringer, starter prisen på Zafira med 275.000 kr., men som det er tilfældet med Mokka, kan vi ikke lade være med at udpege dieseludgaverne som de mest oplagte.

Zafira har også fået en let opfriskning. Mere er ikke nødvendigt mener Opel, og måske har de ret.

Zafira har også fået en let opfriskning. Mere er ikke nødvendigt mener Opel, og måske har de ret.

Pin It on Pinterest