Uden guillotine
Det er en revolution, lyder det fra Citroen, og netop Frankrig er kendt for at gå til sagen, når man taler om revolutioner.
Denne revolution fra Citroen handler om priser. Den næste e-C3 bliver noget helt andet, og Citroen kapper ikke hoveder i deres revolution, men de skærer løs i priserne, hvor den nye C3 ellert skal koste fra 180.000 kr minus en ti’er.
Det er ren Dacia stil og en klar udfordring til kineserne, der forsøger at sætte sig godt og grundigt på markedet for billige ellerter, men fra og med det tidlige efterår, kan helt almindelige danskere begynde at tænke på at købe en ellert, uden at foretage drastiske ændringer på det daglige budget.
Foruden et anderledes udvendigt design, er der også sket vigtige ting med det indre. Der er blevet lidt mere plads både i højde og bredde i kabinen, de rene mål på tre og to centimeter lyder ikke af meget, men det er de sidste centimeter der afgør, om der er plads eller god plads, så alt tæller.
Det er også værd at lægge mærke til den større udvendige højde, der hænger sammen med bilens større frihøjde. Ny Citroen e-C3 har en frihøjde på 16,3 cm, det rykket ikke bilen op i noget, der kan kalde off-road klassen, langt fra, men igen handler det om afgørende centimeter, og mange vil mene, at den øgede frihøjde har gunstig effekt på indstigningshøjden, og højere biler er blevet populære de senere år.
Ny e-C3 kommer i tre varianter. Den billigste med det vi indledningsvis vil betegne som pænt udstyret, skal koste de 180.000 kr. Herefter kommer yderligere to varianter med endnu mere udstyr, og her siger prisen 193- og 200.000 kr, dog uden at den dyreste model krydser den magiske grænse.
En forklaring på den gunstige pris på ny Citroen-ellert, er også den let ændrede gang mekanik.
Batteripakken, som er af en ny og billigere type, er på 44 kWh. Rækkevidden oplyses indtil videre til 320 km, som endnu ikke er et endeligt godkendt som et WLTP tal, ligesom motoren er en anden og mindre type end tidligere set hos Stellantis.
Citroen e-C3 lægger 113 HK, og sammen med batteripakken og en foreløbig rækkevidde, kan vi konstatere, at Citroen er på vej med en rigtig by-ellert, som vil passe rigtig godt til bykørsel, uanset om bilen kører i Paris, Aarhus eller København.
Med en tophastighed på 135 km/t, kan man trods alt nå at få en fartbøde på de hurtigste danske motorveje.