Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. February '18 12:15 by Jørli Petersen

Udfordring fra Renault R.S.

Renault Megane R.S. havde debut på Frankfurt Motorshow i efteråret 2017, og til sommer kommer bilen til Danmark. Forhandlernettet er beskedent med to. En i København og en i Aarhus.

Renault har besluttet at hente de specielle R.S. modeller til Danmark. To forhandlere er ved at flytte rundt i salgslokalerne, så der bliver plads til både Clio og Megane R.S., for de sporty udgaver af Renaults biler må ikke blande sig med almindelige gadebiler hos forhandlerne.

De to forhandlere er Renault i Alberslund og Tilst, og mens interessen samler sig om den nye model Megane R.S., er det Clio R.S. der kommer først med salgsstart i marts måned, nogenlunde samtidig med den helt nye model Clio R.S.18 ruller af samlebåndet i Frankrig.

Den nye Clio R.S. 18 har overtaget teknik fra model 220, det vil sige 1,6 liters turbomotor og 220 HK, og en bil der udelukkende fås med automatgear af typen dobbeltkobling.

For at få Clio R.S. til at skille sig tydeligt ud i gadebilledet, har Renault arbejdet med en særlig lækker udstødning, som skal give det helt rigtige indtryk af de pænt mange heste, der er skjult i den nye model R.S.18.

Renault Megane R.S. kommer først til sommer. Den tidligere 2-liters R.S. motor er sat på udskiftningsbænken, -ind er kommet en ny 1,8 motor som lægger 276 HK ved 6000 omdrejninger og 390 Nm fra 2400 omdrejninger.

Motoren i Megane R.S. er hentet direkte fra Alpine A110, og foruden de meget synlige ændringer fra traditionel Megane, er model R.S. blev lidt længere, de ekstra skørter og ikke mindst den nye diffuser under bilens bagende har betydet, at karrossen er trukket seks centimeter længere frem over forhjulene og 4,5 cm længere ud over baghjulene, som lidt overraskende har 19 tommer som største mulighed. Overraskende fordi netop Renault og Scenic har gjort stort hjul til noget selvfølgeligt, men det kan være, at 20 tommer og større ikke er foreneligt med 4-hjulsstyring, der er standard på Renault Megane R.S.

For at flytte de mange kræfter effektivt ned i asfalten, er ny Megane R.S. udstyret med et nyt torsen differentiale med begrænset slip, ligesom den automatgearede udgave af superbilen har launch-control, mens den manuelt gearede R.S.’er ikke skulle have samme mulighed for at komme hurtigt fra start.

Clio R.S. model 18 er også udstyret med launch-control, mens der til gengæld ikke er noget om priser på det nye R.S. program.

Clio er den første model R.S. der kommer til Danmark. Salgsstart i marts måned, samtidig med debut for den nye model R.S.18, der har overtaget teknikken fra model 220, hvilket vil sige 220 HK, automatgear og launch-control.

De 276 HK fra 1,8 motoren trækker kun på forhjulene. Til gengæld har Megane R.S. 4-hjulsstyring som standard og launch-control hvis man vælger R.S. med automatgear. Bemærk også den nye diffuser under bagpartiet, der gør en hækspoiler overflødig.

Pin It on Pinterest